Sandnes Ulf jakter fortsatt på en offensiv forsterkning etter at Tommy Høiland ble solgt til Molde. Finske Juha Pekka Hakola kan bli løsningen. Etter det Aftenbladet kjenner til, kommer 25-åringen trolig til Sandnes allerede i dag. Han kan spille både midtspiss og høyreving.

— Vi vet at det er et sjansespill å hente spillere uten kontrakt, men jeg kan bekrefte at Hakola er en spiller vi ønsker å se nærmere på, sier klubbleder Tom Rune Espedal.

Årets spiller i Estland

Hakola har prøvd seg i flere klubber etter at han forlot HJ Helsinkis rekruttlag i 2006. Først gikk turen til Flora Tallinn. Der spilte han 64 kamper og scoret 25 mål i løpet av to sesonger. Den kjappe spissen ble også kåret til årets spiller i Estland i sin første sesong og var på prøvespill i spanske Espanyol.

I 2009 ble han hentet til Heracles i den nederlandske æresdivisjonen. Etter halvannen sesong der ble Willem II ny arbeidsgiver. Totalt spilte han 49 kamper og scoret fire ganger i Nederland. I august 2011 endte Hakola opp i ungarske Ferencvaros. Der fikk han 26 kamper og tre mål.

Nå står spilleren som har én A-landskamp og 11 U-landskamper for Finland uten kontrakt.

— Det kan dukke opp et par prøvespillere framover, vi har nemlig flere alternativer på blokka. Men vi ser etter spillere uten kontrakt, slik Viking fant Benjamin Sulimani, understreker Espedal.

Folkets spiller

Dersom Sandnes Ulf velger å gå for Hakola, kan deler av finansieringen komme fra innsamlingsaksjonen «Folkets Spiller». Klubben har ikke nådd målet om en halv million kroner, men Espedal sier at også Sandnes Ulf vil bidra i potten.

Sandnes Ulf har også følere ute for å finne en ny back. Vard Haugesunds Harald Vindenes var lenge aktuell, men etter det Aftenbladet kjenner til, ser den overgangen ut til å strande på økonomi. Den videre jakten konsentreres rundt lokale spillere.