Etter 16 minutter av bortekampen mot Leicester søndag hadde alt gått etter planen for Manchester United.

Louis van Gaals menn ledet 2-0, og Robin van Persie, Radamel Falcao og Ángel di María hadde alle vist at de var i stand til å herje med det nyopprykkede hjemmelaget.

Men etter Di Marías praktfulle 2-0-scoring gikk Leicester rett i angrep og reduserte ved Leonardo Ulloa. Det ble gjennomgangsmelodien i resten av kampen.

Her fortviler Daley Blind (til venstre) og Wayne Rooney etter 5-3-tapet mot Leicester. Foto: AP

Leicester vant til slutt 5-3, og etter kampen snakket hele fotball-England om Manchester Uniteds defensive kollaps.Blant kritikerne er Gary Neville, som i en årrekke var en del av United-forsvaret under den legendariske manageren Alex Ferguson.

— Det er ingen tvil om at Manchester United er myke på innsiden. De er ikke tøffe nok, sier Neville ifølge TV-kanalen Sky Sports, der han er ekspert.

Roser angrepsspillet

Neville mener det er stor forskjell mellom kvaliteten på forsvaret og angrepet til United.

— Fremover på banen er de mye bedre enn i de siste 12-18 månedene, og det er positivt. Men i første omgang, hver gang Leicester spilte langt, var det en Leicester-spiller som vant ballen, enten med en gang eller på andreballen, sier Neville.

LES OGSÅ:

— Defensiv organisering er en én ting, men de må ha bedre konkurranseånd enn det, og vinne én-mot-én-dueller, for de fremstod myke på innsiden i den kampen, sier Neville.

- Dårlig forvaltning

Nevilles kollega i Sky Sports, den tidligere Liverpool-forsvarsklippen Jamie Carragher, var heller ikke imponert over Uniteds forsvarsspill.

United slet stort med det energiske Leicester-laget. Her feirer hjemmelaget etter at Leonardo Ulloa scoret 5-3-målet på straffe. Foto: AP

— Manchester United var klubben som brukte mest penger i Premier League (i sommer, journ. anm.), og de har ikke kjøpt en skikkelig forsvarer, sa Carragher på Sky Sports' sending søndag.Den uttalelsen kan vanskelig tolkes som noe annet enn kritikk av forsvarssigneringene Luke Shaw og Marcos Rojo.

— Å bruke så mye penger uten å hente en forsvarsspiller i toppklassen er dårlig forvaltning, sa Carragher.

— Man kan tenke tilbake til Liverpool forrige sesong, og målene de slapp inn, som til slutt kostet dem tittelen. United ser sårbare ut bakover på samme måte denne sesongen. De ser ut som United gjorde tidligere offensivt. De viser skikkelig fart og kvalitet i den delen av spillet, uten tvil, men forsvarspillet må man stille spørsmål ved, sier Carragher.

- Lysår unna

Carraghers tidligere lagkamerat i Liverpool, Jamie Redknapp, skriver i sin Daily Mail-spalte at van Gaal har en stor jobb foran seg.

— Man trenger ikke å være en stor taktiker for å signere Radamel Falcao og Ángel di María. Det kunne hvilken som helst United-fan gjort. Det er ikke hjernekirurgi. Men å fikse United-forsvaret er noe annet. Nå kommer vi virkelig til å finne ut om van Gaal er et geni, skriver Redknapp.

— Alle kunne se at United var lysår unna der de bør være. De manglet så åpenbart forsvarere i toppklassen, og de har gitt seg selv et stort problem ved å ikke signere en spiller som pleier å spille som midtstopper. De spilte ikke Champions League i midtuken, og de hadde masse av tid til å jobbe med sin defensive organisering. De finnes ingen unnskyldninger. Det å slippe inn fem mål mot en ny nyopprykket klubb er forferdelig, skriver Redknapp.

- Man spiller som et lag

Gårsdagens kamp var ifølge BBC første gang Manchester United tapte etter å ha ledet med to mål i Premier League-historien.

Manchester United åpnet forrykende, og Robin van Persie ga laget ledelsen etter et kvarter. Her feirer Wayne Rooney (fra venstre), van Persie, Ángel di María og Rafael 1-0-målet. Foto: AP

Van Gaal unngikk å gi forsvarsspillerne skylda da han møtte presse etter kampen.— Man kan ikke si at forsvaret var svakt. Man spiller som et lag, Leicester viste det. Vi spilte ikke som et lag i andre omgang, og det handlet ikke bare om forsvaret. I en defensiv arbeidet er hele laget ansvarlig, ikke bare én forsvarer, sa van Gaal.

United starten kampen med en backrekke bestående av Rafael, Jonny Evans, Tyler Blackett og Marcos Rojo. Van Gaal blir tvunget må gjøre endringer før møtet med West Ham neste helg.

20-åringen Blackett må nemlig sone karantene, og det er også usikkert om Evans, som gikk av banen med skade søndag, kan spille mot West Ham.

Manchester United har tatt fem poeng på fem kamper denne sesongen, og er nummer 12 på Premier League-tabellen.