Aston Villa kunne med seier over Arsenal overtatt tabelltoppen i Premier League. Men drømmen varte bare en halvtime for hjemmelaget.

For etter en halvtime var spilt ble Arsenal i overkant målkåte og scoret hele tre mål på fire minutter, noe som gjorde resten av kampen til en umulig oppgave for hjemmelaget.

– Det var en god laginnsats. Personlig er jeg veldig glad for å ha scoret mitt første mål. Det er ikke mange treningsøktene jeg har hatt (med Arsenal), men jeg begynner å kjenne de andre spillerne bedre, sier målscorer Danny Welbeck til BBC.

Hjemmelaget burde tatt ledelsen

Kampen startet jevnt og sjansefattig de første 20 minuttene.

Etter 22 minutter hadde hjemmelaget en stor mulighet til å gå i ledelsen. Det var den utlånte Manchester United-spilleren Tom Cleverly som svingte inn et frispark. På bakerste stolpe fikk Clark stå helt alene på fem meter. Arsenal-keeper Szczesny kom ikke ut, men fikk likevel kommet tett nok opp i Clark og reddet headingsforsøket.

Og den bommen skulle vise seg å være skjebnesvanger for vertene.

Tre mål på fire minutter

For fra 32 til 36.minutt skulle Arsenal få nettsus, og det hele tre ganger.

Først var det Welbeck som assisterte Özil alene med keeper. Tyskeren var iskald og satte inn 1-0. To minutter senere skulle rollene være motsatt. Denne gangen la Özil et glimrende innlegg til Welbeck som bredsidet ballen i mål fra fem meter.

Og nei, det stoppet ikke der. For at ting skulle bli enda verre enn de var, så ble mål nummer tre et selvmål av hjemmelaget. Etter et innlegg fra Gibbs slengte Cissokho frem foten i feltet. Dessverre for Villa-spilleren fikk han foten på ballen som gikk rett i nettet.

Transportetappe

I den andre omgangen var det langt mellom de store sjansene. Kampen ble preget av et lavt tempo, Som det ofte blir når det ene laget leder stort etter den første omgangen.

Uten noen ren trussel fra hjemmelaget kunne Arsenal juble for tre poeng og klatring på tabellen. Laget har nå ni poeng, mens dagens motstander Aston Villa fortsatt ligger foran med ti poeng.