Det endte 5-3 til Leicester i en spinnvill kamp som vil bli husket lenge. Manchester United viste mye bra offensivt, men defensivt er det svært mye å ta tak i på treningsfeltet kommende uke.

United-manager Louis van Gaal virket rystet da han snakket med Sky Sports.

— Vi hadde fullstendig kontroll. Hvordan er det mulig å rote bort dette? Vi ga bort kampen, sier van Gaal.

— Alt er mulig i fotball. Jeg har en lang karriere bak meg. Jeg har opplevd dette med Barcelona. Du kan ikke forestille deg det, men det skjer, sier han.

Nederlenderen avviser at United har et forsvarsproblem.

- Det er ikke forsvaret som er svakt, det er den defensive organiseringen det er noe galt med. Der må vi bli bedre, sier han.

— Leicester har riktignok vist sterk karakter i tidligere kamper. Men når det er 3-1, og du kan ha ballen mye i laget til kampen er over, kan du ikke tillate deg dette, sier van Gaal.

— Jeg skal ikke kritisere spillerne for personlige feil, for det er slikt som skjer i løpet av en kamp. Vår hovedfeil var at vi ikke holdt ballen nok i laget. Vi skapte mange sjanser og scoret noen fantastiske mål. Det er et stort pluss, men vi tapte kampen. Det er det viktigste, og da kan du ikke være fornøyd, sier van Gaal.

Offensiv kraft

Manchester United banket QPR 4-0 forrige helg og jaktet tre nye poeng mot nyopprykkede Leicester søndag.

Fra start fant Louis van Gaal plass både til Radamel Falcao, Robin van Persie og Wayne Rooney på topp. Det luktet med andre ord scoringer av bortelaget.

Første sjansen kom etter ti minutter da van Persie ble frispilt av Angel Di Maria og kom alene med keeper. Men Leicester-keeper Kasper Schmeichel fikk avverget til corner.

Tre mål på fem minutter

I det 13. minutt gikk det bedre for van Persie. Falcao slo perfekt inn fra venstre, og spissmakker van Persie headet inn 1-0 via en Leicester-spiller.

Angel Di Maria (til venstre) gratuleres av Radamel Falcao. Foto: NTB scanpix

Minutter senere sto det 2-0, og hvilken drømmescoring! Denne gang var Rooney servitør da han fant Angel Di Maria, som med en utsøkt chip satte ballen i nettet.Men Leicester svarte umiddelbart. Vardy la perfekt inn fra høyre, og Leonardo Ulloa stanget inn 1-2-reduseringen. Da var det spilt 18 minutter.

Det ble ikke flere mål i en fartsfylt og god 1. omgang, dermed 1-2 ved pause.

Kontroversiell straffe

Falcao hadde lyst på scoring han også, og 2. omgang var bare tre minutter gammel da et skuddforsøk suste i tverrliggeren.

Men scoring ble det etter 57 minutter da Ander Herrera hælflikket inn 1-3 på elegant vis. Da trodde nok mange at kampen var avgjort.

Leicester fikk nytt håp kun minutter senere da vertene fikk et straffespark som så noe billig ut. David Nugent banket inn 2-3-målet, og det var full spenning igjen.

Cambiasso-magi

Og to minutter senere sto det sannelig 3-3. Esteban Cambiasso klinte til fra drøyt 16 meter, og David De Gea kunne lite gjøre. En utrolig vending av kampen i Leicester.

Leicester sikret seg den rutinerte midtbanespilleren Cambiasso i sommer. Han står med 52 landskamper for Argentina, og 34-åringen har ti år bak seg i Inter. Før det spilte han to sesonger for Real Madrid.

En sliten Cambiasso ble byttet ut etter 70 minutter, og med seg inn i garderoben fikk han selvsagt stående ovasjoner fra Leicester-fansen.

Ellevill snuoperasjon

Snuoperasjonen var fullkommen etter 79 minutter. Leicester utnyttet en United-tabbe på midten og kom to mot en. Jamie Vardy var nådeløs alene med De Gea, og 4-3!

Enda verre skulle det faktisk bli for United. I kampens 83. minutt satte Ulloa inn 5-3 på straffespark etter at Tyler Blackett hadde felt Vardy. Blackett fikk i tillegg rødt kort.

Jamie Vardy var involvert i alle fem målene.

— Vi hadde gjort hjemmeleksen vår denne uken. Angrepsmulighetene deres er skremmende, men diamantformasjonen deres etterlater store rom bak sidebackene. Vi ville utnytte det, sier Vardy.

— Jeg er stolt over prestasjonen i dag, men det viktigste var at vi tok tre poeng. Det er en drøm som går i oppfyllelse, men jeg tar ikke av etter dette. Jeg skal se Manchester Citys kamp mot Chelsea fra sofaen, sier Vardy.