En viktig brikke er på plass før neste sesong i DNB Arena. Josh Soares er enig med Oilers om en ny ettårskontrakt.

— Vi er veldig glade for at han har takket ja til tilbudet vårt. Soares har vært ligaens beste spiller de siste to sesongene, sier sportsdirektør Pål Haukali Higson.

Josh Soares kom til Stavanger for to år siden og ble toppscorer i sin første sesong i norsk eliteserie. Denne sesongen leverte den canadiske centeren 67 poeng på 44 grunnseriekamper for Oilers og ble med det poengkonge i norsk hockey.

I sluttspillet leverte han 16 poeng på 17 kamper og bidro i høyeste grad til at Oilers vant sitt femte strake NM-gull.

— Han er god i alle spillets faser og er en av dem vi stoler mest på. Soares er en leder i garderoben og på isen. At han blir med videre er veldig viktig for oss, sier Higson.

Jakter flere nykommere

Med Josh Soares på laget, begynner neste sesongs Oilers-tropp å ta form. Men fortsatt skal flere inn. Oilers skal blant annet hente to norske angripere , der i hvert fall den ene er tiltenkt en rolle i en av de to beste rekkene.

— Vi må i hvert fall ha inn en erstatter for Mathias Trettenes. Helst bør vi ha inn to nye, sier Higson.

— Det er naturlig at vi ser mot norske spillere som holder landslagsklasse. Det vil nok være bli mer bevegelse i det markedet når VM nå er ferdigspilt for vår del, fortsetter han.

Aftenbladet har tidligere nevnt at Martin Røymark er blant spillerne som er ønsket i Stavanger. Kanskje kan også flere Lørenskog-spillere være aktuelle – det avhenger av hvordan det går med satsingen og pengestrømmen i Lørenskog gjennom sommeren.

Oilers jakter også to nordamerikanske backer som erstattere for Andy Sertich og Nick Bruneateau.

Avventer Balcers og Johannesen

Det er også usikkerhet rundt Oilers-fremtiden til de to tenåringene Rudolfs Balcers (19) og Johannes Johannesen (19). Klubbledelsen på Tjensvoll håper at begge velger å spille i Stavanger neste sesong, men innser at begge fort kan glippe.

NHL-klubben som draftet Balcers i fjor sommer spiller akkurat nå semifinale i Stanley Cup-sluttspillet. Når sesongen der borte er ferdigspilt, vil San Jose Sharks gi 19-åringen fra Latvia råd om hvor han bør fortsette karrieren. Det kan fort innebære bytte av klubb og liga.

Når det gjelder Johannes Johannesen er usikkerheten enda større. Spørsmålet er ikke lenger om Johannes Johannesen blir NHL-draftet i sommer. Spørsmålet er hvor tidlig en av klubbene i verdens beste liga sikrer seg rettighetene til Oilers-backen. Som i Balcers’ tilfelle vil NHL-klubben ha en ganske klar mening om hvor Johannesen bør fortsette karrieren neste sesong. Allerede har flere svenske eliteserieklubber meldt sin interesse for 19-åringen som var den store positive overraskelsen på det norske laget som spilte VM i Russland.

— NHL-klubbenes råd veier ganske tungt. Vi tror fortsatt sjansen er ganske bra for at både Johannesen og Balcers fortsetter i Oilers, men det er for tidlig å si noe sikkert nå, sier Oilers-direktør Higson.