Flere seter i DNB Arena allerede til sommeren. Utendørskamp på Viking stadion tidlig neste år. På et styremøte mandag 14. mars ble det bestemt at Stavanger Oilers skulle jobbe målrettet for å få til begge deler. Nå er det ene prosjektet utsatt, mens det er stor usikkerhet knyttet til det andre.

Neste sommer

— Den korte sommeren gjør at vi ikke får til å øke tilskuerkapasiteten i DNB Arena i denne omgang. Det blir rett og slett ikke tid, sier Oilers-eier og styreleder Tore Christiansen til Aftenbladet.

Oilers ønsket i utgangspunktet å øke kapasiteten i sin hjemmearena med 800 nye seter – fra dagens 4250 til over 5000. Disse skulle plasseres på den ene langsiden over VIP-boksene – helt oppe under taket. I tillegg var det meningen at hjørnene i den øverste etasjen skulle brukes til bord med ståplasser. En bar skulle bygges for å betjene de nye setene.

Tegningene av den nye etasjen i DNB Arena er ferdige. Men Oilers går ikke i gang med byggingen allerede i sommer. – Vi får rett og slett ikke tid, sier eier Tore Christiansen. Foto: Illustrasjon: Kruse Smith

På grunn av Zuccarellos veldedighetskamp 30. juni og oljemessen ONS i slutten av august, blir tidsvinduet for kort til å gjennomføre noen ombygging nå, ifølge Christiansen.

— Det er mest naturlig å vente til neste sommer før vi går i gang med arbeidet, sier han.

Venter på Viking

Også utendørskampen på Viking stadion kan bli utsatt. Oilers har i over to år jobbet mot å spille seriekamp under åpen himmel i 2017. Dialogen med det forrige Viking-styret var god, og klubbene var i ferd med å spikre planene om å arrangere Oilers-kamp i Jåttåvågen i februar neste år. Men så trakk Vikings styreleder Charlie Granfelt seg, og med ham forsvant også noe av fremdriften i prosjektet.

oilers_JA1_6895 (1).jpg

— Vi håper fortsatt å få det til, men vi må nesten vente litt på hva Viking bestemmer seg for. De skal styrebehandle saken og gi oss en tilbakemelding i løpet av ett par dager. Så har det også dukket opp andre utfordringer knyttet til prosjektet. Vi har bommet litt når det gjelder datoer og sånne ting. Akkurat nå avventer vi litt, sier Oilers-eier Christiansen.

PS: Viking hadde generalforsamling onsdag: