Ut ifra formasjonstreningen tirsdag formiddag ligger det an til at Stavanger-backen spiller sammen med Ole-Kristian Tollefsen, mens hans kollega Johannes Johannessen blir syvende back.

— Laget er ikke klart ennå, så det får vi ta når vi får talt opp. I utgangspunktet så var vi veldig fornøyd med den forrige kampen, men det er høyst usikkert om det blir helt likt, sier landslagssjef Roy Johansen til NTB.

- På treningen spilte Sveum med Tollefsen?

— Vi tar en gjennomgang av alle skader før laget blir klart. Det er to timer før kampstart, sier Johansen.

Ifølge Johansen skal det medisinske apparatet ha gitt beskjed om at alle spillerne er klare for spill.

— Ut fra signalene jeg har fått er det ingen som ikke er spilleklare. Det ser greit ut, og jeg håper det fortsetter sånn.

- Hva må de norske spillerne unngå mot et lag som Kasakhstan?

— Vi må være tette defensivt og unngå at vi slipper til et tidlig baklengsmål. Vi må være solide bakover slik at vi får muligheten til å skape noe framover. Dessuten må vi unngå unødvendige utvisninger. De er gode i powerplay, så det er viktig å holde seg unna utvisningsboksen.

— Så er det det samme som gjelder mot Kasakhstan som mot alle andre lag vi møter, å utnytte overtallsspillet vårt og være effektive, sier Johansen.

Norge har så langt i VM vært «snille» på isen og er sammen med Sveits laget som har færrest med totalt 12 utvisningsminutter på to kamper. (©NTB)