I morgentimene onsdag gikk det nærmere og nærmere det få trodde skulle skje: Donald Trump blir USAs neste president. Den kontroversielle 70-åringen blir med det en av verdens mektigste statsledere i fire år fremover.

Golfstjernen Suzann Pettersen er en venn av USAs neste president. Hun var også raskt ute med å gratulere kompisen på sosiale medier:

— Hatten av for denne mannen, du klarte det! Herr President. Gratulerer! skrev «Tutta». Få minutter senere ble meldingen slettet, før den så ble lagt ut igjen med samme tekst et par timer senere.

Via sin rådgiver Lars Gilleberg sier Pettersen til NTB «at hun engasjerer seg i idrett og ikke politikk og at hun nå gleder seg til å spille US Open på banen til USAs president neste år».

— Glad i å fyre opp

«Tutta» har tidligere åpnet opp om vennskapet med mangemilliardæren. Overfor Aftenposten i fjor snakket hun om vennskapet. Allerede da var det kjent at Trump ønsket å stille som presidentkandidat.

LES SAKEN:

— Han er en veldig stor golfentusiast. Jeg ble kjent med ham for 10-12 år siden da han arrangerte en LPGA-turnering på en av banene sine i Florida. Han inviterte alle spillerne til å bo hjemme hos seg. Det er egentlig et slags hotell. Jeg ble veldig godt kjent med ham og har hatt et godt forhold til ham i alle år siden, sa Tutta.

Trump har uttalt seg varmt om den norske golfstjernen. I fjor sommer overvar han British Open.

Donald Trump har fulgt ivrig med på Suzann Pettersens karriere. Her sammen med hennes foreldre, Mona og Aksel Pettersen. Foto: NTB Scanpix

— Jeg har kjent henne i noen år og har sett henne i mange turneringer på mine baner. Det er slik jeg har lært henne å kjenne. Hun er en stor spiller, men viktigere - en fantastisk person, sa Trump til NTB da.