Tutta er i Oslo for sin egen veldedighetshelg der hun og hennes hjelpere samler inn penger til ”Right To Play”. Høydepunktet blir et par timers show på Bryggetorget på Aker Brygge lørdag. Der skal hun, sammen med kjendiser som blant andre Johann Olav Koss, Martin Andresen, Alexander Hetland, Freddy Dos Santos, Karoline Dyhre Breivang og kulturminister Thorhild Widvey, gjennom fem høyst utradisjonelle og publikumsvennlige golfutfordringer.

— Vi gir oss inn i det ukjente, men prøver å skape blest i byen både for golfsporten og veldedighetsarbeidet, forteller Pettersen.

Det er fjerde gang hun arrangerer Suzann Pro Challenge, men første gang på Aker Brygge. ”Urban Golfshow” handler om å møte folk der de er. I løpet av de tre årene er det samlet inn over tre millioner kroner til ”Right to Play”.

- Stor golfentusiast

Golfesset kommer direkte fra Canadian Pacific Women’s Open der hun åpnet sterkt, men ødela sjansene til en topplassering med to svake sisterunder. Desto hyggeligere var det at hun fikk en telefonoppringing fra en kjær venn mens hun var der: mangemilliardær Donald Trump, mannen som drømmer om å bli USAs neste president.

Donald Trump, som nå forsøker å bli republikanernes presidentkandidat, er en av Suzann Pettersens største tilhengere. Foto: NTB scanpix

— Han er en veldig stor golfentusiast. Jeg ble kjent med ham for 10-12 år siden da han arrangerte en LPGA-turnering på en av banene sine i Florida. Han inviterte alle spillerne til å bo hjemme hos seg. Det er egentlig et slags hotell. Jeg ble veldig godt kjent med ham og har hatt et godt forhold til ham i alle år siden, sier Tutta.- Vi har spilt masse golf sammen. Han er veldig oppdatert på alt som skjer innen golfen, så det er blitt en god relasjon mellom oss, legger hun til.

- Så om det skulle gå så langt at han ender opp i Det hvite hus, så regner du med en invitasjon.

— Ja, det kommer jeg til å be om. Men det er jo en lang vei dit fra der han er nå. Det er veldig overraskende å se målingene. I begynnelsen kunne man tro det bare var en hype, men nå ser vi at han er veldig seriøs i det han prøver å gjøre. Det blir mottatt på godt og vondt, men det overrasker meg at han fortsatt er så dominerende på målingene. Om det varer evig tror jeg vel ikke, men man vet aldri. Satser man ikke, så vinner man ikke.

Ringer ofte

- Har dere kontakt også utenfor golfen?

— Jo, han plinger på ganske ofte. Og jeg ringer ham. Så han har vært en god støttespiller for meg å diskutere med. Ideer, tanker. Han har mye god erfaring fra arenaer som jeg ikke har vært borti.

Suzann Pettersen bytter lørdag ut den tradisjonelle golfbanen med utfordringer på Aker Brygge. Foto: NTB scanpix

— Som for eksempel? - Det kan være alt mulig. Fra personlige utfordringer man har hatt til business-relaterte utfordringer. Situasjoner hvor man rådfører seg med folk som har vært ute en vinterdag før.

- Snakker du også med ham nå mens han er midt i sin kampanje for å bli republikanernes presidentkandidat?

— Ja, da jeg var i Canada nå fikk jeg en telefon fra ham hvor vi egentlig bare snakket skit, så han har tid til det også innimellom, sier Tutta med et bredt smil.

Da golfeliten spilte British Open for en snau måned siden, forlenget Trump oppholdet i Skottland i håp om å se den norske jenta vinne.

— Hun er en stor spiller, men viktigere – en stor person, sa Trump til NTB under turneringen.

Urban Golfshow arrangeres på Bryggetorget lørdag kl. 13.30.