Før passet ikke British Open og Tutta sammen. Resultatene var dårlig — inntil for to år siden. Da ble det fjerdeplass - og i fjor annenplass.

- Det er vanskelig å gi noen forklaring på det. Men jeg har tro på at det skal gå bra igjen. Jeg har aldri oppholdt meg så lenge i Skottland før, og jeg har fått spilt veldig mye linksgolf (baner bygget på sandgrunn, som regel ved havet. Og da blåser det!). Det er morsomt å prøve nye ting, og jeg tror jeg skal spille flere Scottish Open i årene som kommer, sier Tutta før British Open starter på ærverdige Turnberry i dag.

Tre igjen

— Det er ikke noe større mål for meg å vinne British Open enn noen av de andre majorturneringene jeg ikke har vunnet. Jeg vil vinne alle fem, så derfor gjenstår det tre, sier Tutta.

Sist uke var det Scottish Open på Dunadonald - en turnering Oslo-jenta ledet før siste runde. Så kom australske Rebecca Artis og gjorde en kjemperunde på 66 slag under vanskelige forhold.

Beste oppladning noen gang

Også i British Open i fjor møtte veteranene en overraskelse på sisterunden. Verdensener Inbee Park ledet, mens Shanshan Feng og Tutta delte annenplassen - ett slag bak.

Men på siste dag kom forholdsvis ukjente Mo Martin (nummer 44 i verden), og under vanskelige forhold gikk den amerikanske jenta tre slag bedre enn Feng og Tutta. Park sprakk totalt.

— Sånn er golf. Du må alltid regne med en overraskelse, sier Norges frontfigur, som selv gikk på en av den negative typen i forrige majorturnering, US Open. Hun misset cutten.

— Jeg gikk på en smell, og den kom helt ut av det blå. Jeg hadde spilt bra en lang periode, men mistet det i «hue» på førsterunden, forklarer 34-åringen, som spilte Turnberry én gang for 13 år siden.

— Det tar mer enn to-tre dager å bli vant til den typen golf du må spille i Skottland. Det handler om vind, ulike løsninger og å finne lengder, forklarer Tutta, som har kjæresten og hele familien som heiagjeng på banen som ble anlagt i 1901.