I et leserinnlegg til Aftenposten skriver Jørgen Aukland at han er skuffet over kritikken mot de private langrennslagene.

— Hvis du ser hvordan de private langrennslagene har bidratt til langrenns-Norge, så er det mange positive verdier. Det er langt flere langrennsløpere som har fått mulighetene til å satse skikkelig på sin idrett. Det gir større bredde og høyere nivå. Seks av dagens åtte herreløpere på landslaget har vært innom private lag, sier Jørgen Aukland til Aftenposten.

- Kaka er blitt større

Han reagerer på at det stilles spørsmål om vi gir noe tilbake til fellesskapet.

— Vi jobber aktivt med helse og bredde også innenfor vårt langløpslag. De store massemønstringene med lange løp i langrenn er blitt større. Her har forbundet ikke hatt noe større opplegg. Vi har vært med på å sørge for at kaka som hele langrenns-Norge spiser av er blitt større, sier Jørgen Aukland.

Han understreker at han ikke ønsker å angripe Marit Bjørgen.

— Jeg har stor respekt for henne og hun er et forbilde. Men Marit har vært på landslaget i årevis og har kun hatt landslag å forholde seg til. De som har vært på begge sider får trolig et mer nyansert syn på saken, sier Aukland.

Jørgen Aukland (39) er antagelig den langrennsløperen i norsk idrett med størst erfaring med å tilhøre et privat lag. I 10 år har han satset stort sett på langløp. Nå tilhører han Team Centric og satser for fullt også kommende sesong. Stakemesteren fra Vestfold vant Vasaloppet i 2013. Les hele innlegget fra Jørgen Aukland her