NYBERGSUND 20070726:Vålerengas trener Petter Myhre var skuffet etter cupkampen mellom Nybergsund og Vålerenga på Nybergsund stadion torsdag kveld. Vålerenga tapte 3-1 og er ute av cupen.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix
Fotball , 12. januar 2007 , Petter Myhre og Harald Aabrekk , Vålerenga Foto: IDIGITALSPORT

Les også: Daniel Fredheim Holm skulle ønske Myhre fortsatte.

OSLO/VALLE: Petter Myhre har trukket seg som Vålerenga-trener, spillerutvikler Harald Aabrekk overtar treneransvaret inntil videre.

Den siste dråpen for VIF var den pinlige cup-exiten mot Nybergsund i går kveld.

— Jeg trakk meg etter kampen i går kveld. Selv om vi hadde hentet opp resultatet i går hadde jeg trukket meg, for vi spilte så dårlig, forteller Petter Myhre til Aftenposten.no .

Myhre kommer dermed ikke til å sitte på benken mot Stabæk. Han sier han kommer til å se kampen på TV.

- Dette har vært en tung avgjørelse, som er basert på en helhetlig vurdering av resultatene. Dette er helt og holdent min egen avgjørelse, sier Myhre om avgangen fra sjefsjobben i VIF.

Valgte selv å gå av

— Jeg har grublet på dette lenge, og etter kampen mot Aalesund ga jeg ledelsen beskjed om at de kanskje burde vurdere å ansette en ny trener. Og vi ble også enige at om de ikke fant noen skulle vi legge ballen død, og jeg skulle fortsette, sier Myhre.

Denne teorien var bakgrunnen for Bertil Valderhaug, da Aftenpostens sportssjef kommenterte trenerrotet i Vålerenga tidligere denne uken.

Petter Myhre overtok som VIF-trener etter Kjetil Rekdal i august i fjor.

Også Rekdal holdt kortene tett til brystet før han selv, grunnet manglende resultater, valgte å trekke seg 21 august i fjor.

Myhre har vært i klubben siden 2001, og ble assistenttrener før 2006-sesongen.

Myhre opplevde en svært god høst med VIF i fjor, med syv seirer, en uavgjort og ett tap. I år har det imidlertid gått langt tråere, og Vålerenga ligger i nedrykksgjørmen.

Myhre sier laget med normal uttelling hadde tatt 8-10 poeng mer i vårsesongen. Men nå i høst mener han laget kun har fortjent de poengene de har fått.

- I høst overpresterte vi. Og i vår har vi underprestert.

- En voksen avgjørelse

Da Myhre og Vålerenga kom tilbake fra sommerferien mente hovedtreneren at han var rett mann for jobben.

men avgjørelsen om å stille sin plass til disposisjon var med andre ord tatt før sommerhvilen.

- Det er en voksen avgjørelse av ham. Det var vel ikke overraskende at det skjedde noe. Enten måtte alle spillerne gå, eller treneren, sier Klanens talsmann Gjermund Northug om den pressede situasjonen Vålerenga befinner seg i.

Han sier han har visst om avgangen "lengre enn mediene har visst det".

Harald Aabrekk har takket ja til å lede laget på Søndag.

- Petters valg viser at han setter laget først. Han viser seg som en stor fotballtrener.

Fortsetter i Vålerenga

Myhre kommer til å fortsette som en del av Vålerengas trenerteam.

Som trener for Vålerengas junioravdeling ble Petter Myhre en godt likt og faglig respektert mann i klubben, før han tok steget opp til A-laget.

- Som trener har han faglig sett ikke vært så god som vi trodde og håpet han kom til å være, sier Northug.

Han vil ikke svare på hvorvidt den mektige supporterorganisasjon har støttet Myhre internt, eller gitt uttrykk for at de ønsker en annen trener.

— Det har jeg mest lyst til å svare ingen kommentar til. Men vi har veldig sterke følelser og meninger om klubben, og det er klart vi har sagt hva vi mener.

Vi kommer med mer!