Bertil Valderhaug.HvitVignett Foto: Aftenposten

HVIS VÅLERENGA saumfarer hele trenermarkedet i den tro at de skal greie å holde det skjult, er det i beste fall naivt.

"Ingen kommentar" er blitt Jan-Erik Aalbus nye mellomnavn de siste dagene.

Det er egentlig ganske lett å forstå den vanligvis så taletrengte sportsdirektøren, ettersom Petter Myhre fortsatt er i Vålerenga og klubben fortsatt ikke har sagt ett eneste ord offisielt om at de er på trenerjakt.

God personalpolitikk, kalles det, selv om det for omgivelsene virker litt komisk.

I toppfotballen og næringslivet forøvrig pleier vanligvis ikke å lette på sløret i slike spørsmål før det innkalles til pressekonferanse og ny trener presenteres.

Baxter og Linderoth

Poenget er at Myhre og klubbledelsen har en tett dialog, og det tyder det på at de har. Hvis ikke, ville treneren garantert ha satt ned foten og krevd en tindrende klar forklaring på hva som skjer.

Hvis vi skal ta alt som skrives og meldes i norske medier for god fisk, har folk fra Vålerenga-systemet hatt følere ute etter Knut Torbjørn Eggen, Vidar Davidsen, Jørn Andersen, Hans Backe og Stuart Baxter de siste ukene. I helgen fikk vi også tips om at den tidligere Stabæk-treneren Anders Linderoth skal ha vært i samtaler med Vålerenga.

Viborg-trener Linderoth sa til Aftenposten at han ikke var blitt kontaktet av den nedrykkstruede Oslo-klubben. Helsingborg-trener Baxter har sagt det samme til TV2. Heller ingen andre av de nevnte trenerkandidatene har gått ut og bekreftet påstandene.

Enkelte mener å vite at Hans Backe skal ha vært førstevalget. Men da han ble assistent i Manchester City, måtte agnet legges ut en annen plass.

Lojale Myhre

Noe må sikkert trekkes fra i rykteflommen, men: I et norsk fotballrike hvor ni av fjorårets 14 topptrenere forsvant, pleier det vanligvis ikke å være så mye røyk uten ild når ryktene om hoderulling starter. Og det er ingen som helst tvil om at det brenner under føttene på Petter Myhre etter bare ni mål og 13 poeng på de 13 første kampene.

Innad i Vålerenga-miljøet oppfattes Myhre som en kar som ikke biter seg fast i bordkanten for å få fallskjerm. Kanskje er det så enkelt som at Myhre er en lojal type som tar til takke med en litt mindre utsatt jobb i trenerapparatet rundt laget? En type som ikke synes all oppmerksomheten er spesielt staselig?

Selv om han aldri har spilt for klubben, banker hjertet hans for Vålerenga. I mange år har han hatt sin arbeidsplass på Valle. Først som talentutvikler, deretter som assistent for Kjetil Rekdal, og det siste året som sjefstrener.

Såpass stor klubbfølelse, ærgjerrighet og selvinnsikt har han at det vil forundre meg mye om han fortsetter hvis resultatene uteblir. Alle tegn tyder på at hans dager som sjef nærmer seg slutten.

Lekkasje

Sentrale kilder i VIF-miljøet mener i hvert fall å vite at Myhre stilte sin plass til disposisjon både etter 0-1-flausen i Ålesund og etter 1-3-tapet for Viking.

Fleip eller fakta?

Kanskje er det bare noen som bevisst har lekket dette ut for å sette ekstra press på, og til slutt kvitte seg med Myhre. Kanskje ikke.

Sannelig ikke lett å vite, ettersom de med talemyndighet, handlekraft og styrespakene har lagt lokk på det hele for å holde fokus på det som tross alt er viktigst for Vålerenga akkurat nå:

Å komme seg ut av hengemyra.

Med eller uten Myhre som øverstkommanderende på treningsfeltet.

TV2 Zebra 19.00