SIF-SPILLEREN:   Tom Tvedt vant seriegull med SIF og oppnådde 23 A-landskamper som venstreving. Foto: JAN TORE GLENJEN

STAVANGER: I formiddag ble den tidligere SIF-spilleren, Randaberg-ordføreren, fylkesordføreren og politikeren Tom Tvedt (47) innstilt til ny idrettspresident etter Børre Rognlien.Det begeistrer i idretten i Rogaland.

— Jeg husker ennå Tom Tvedt som ungdomsspiller. Da han var liten var han alltid med sin far, SIF-legenden Nils Tvedt på treningene, og lekte seg ute på banen i kampene Nils spilte på SIFs A-lag. Som 14-åring var Tom Tvedt et hode høyere enn alle andre i sitt årskull, og var fast inventar på kretslaget. I ungdomsklassene var han mest brukt som venstre back, mye på grunn av høyden og sine gode skudd fra distanse.

**Følg oss på Twitter

Følg oss på Facebook**

— Men det var som venstre ving at han skapte seg et navn. Det var i denne posisjonen han fikk alle sine 23 A-landskamper. Riktig nok spilte han også litt venstre back i SIF, men han vil først og fremst huskes som venstreving, sier SIF-veteranen Rolf Schreiner til Aftenbladet.

STJERNETRENER:  Den danske landslagslagsstjernen Morten Stig Christensen, til venstre, var trener for Tom Tvedt i SIF i 1987. Videre fra venstre Morten Sædberg, Tom Tvedt, Øystein Stray og Tor Østebø. Foto: ØYVIND ELLINGSEN

Tom Tvedt hadde også et gjestespill i naboklubben Viking, men gikk tilbake til SIF. Her spilte han på veteranlaget etter at han la opp som aktiv. Inntil for noen år siden var han med «gamlingene» som har mange NM-gull for veteraner.Schreiner tror han er et godt valg som idrettspresident. En mann med både idrettsbakgrunn og en lang, politisk karriere.

Bra for idretten

Det gjør også den tidligere Sola— og SIF-spilleren Hans Inge Skadberg.

— Jeg tror Tom Tvedt blir en bra mann for idretten. Han kjenner begge sidene, både utøversiden og det rent organisatoriske. Dessuten er han politiker. Ballasten og bakgrunnen er den aller beste, mener Skadberg, som spilte på venstrevingen før Tvedt i SIF. Skadberg er nå sjef for Ikea på Forus.

— Som håndballspiller var Tom Tvedt en glad gutt og en fysisk robust spiller, med et godt skudd. Jeg tror faktisk han kunne blitt enda bedre som venstre back enn som venstre ving. Men på venstrebacken sto den danske storstjernen Morten Stig Christensen litt «i veien» for Tom. Dermed ble det vingen på ham, sier Skadberg.

ORDFØREREN:  Tom Tvedt i 2002-utgave, som ordfører i Randaberg. Foto: JONAS HAAR FRIESTAD

En god mannStyreleder i Norsk Toppfotball, og visepresident i Norges Fotballforbund, Bjarne Berntsen, liker innstillingen av Tom Tvedt.

— Jeg tror Tom blir en bra mann for idretten og vår region. Tom har mye erfaring, og kjenner både det idrettsmessige og det politiske. For meg virker dette som et godt valg, sier Berntsen.

Bra for Rogaland

Kenny Rettore er leder av friidrettsgruppen i Sandnes IL og politiker i Sandnes. Han liker innstillingen:

— Her får vi inn en leder med erfaring fra en idretten, gjennom et stort forbund i Norge (håndball). I tillegg har Tom politisk erfaring og har også et godt øye til handikappidretten. Derfor synes jeg dette er en bra kandidat. Jeg var veldig skuffet da Roald Bergsaker ikke ble valgt for noen år siden, jeg mener han hadde alt som skulle til. Derfor er det bra for Rogaland at vi nå får en representant fra denne regionen på toppen. Jeg håper Tom kan jobbe litt med den skjeve tildelingen av anleggsmidler vi har sett de siste årene, sier Rettore.

Landslagstrener for handikapplandslaget i svømming, og ansatt i Olympiatoppen Vest, Morten Eklund, liker også valget av Tvedt:

— Det er bra for alle å få inn en mann som er veldig interessert i en økt satsing på regionene i idretts-Norge. I tillegg er Tom Tvedt nærme idretten, på den måten at han er der idretten skjer. Jeg setter også stor pris på hans store engasjement for handikappidretten. Han er en forkjemper for at enda flere skal integreres og komme med på ulike arenaer i handikappidrett, mener Eklund.