John Arne Riise meldte tirsdag at India blir hans arbeidssted de neste to årene. Et spennende og eksotisk valg, vil mange si. Og i India kunne også Teitur Thordarson ha vært i dag.

Den islandske treneren med fortid i klubber som Brann, Lyn og Lillestrøm fikk sommeren 2011 sparken i den canadiske klubben Vancouver Whitecaps.

Så, i januar 2012, ble han plutselig kontaktet av representanter for den nye fotballigaen i India. Thordarson var ønsket som trener for klubben Baraset Euro Musketeers, og det var tydelig at ligaen og klubben hadde penger da de signerte den argentinske spisstjernen Hernan Crespo.

– Jeg hadde signert kontrakten og alt. Men jeg reiste aldri til India, sier Thordarson til Bergens Tidende.

Ikke FIFA-godkjent

Det varte og rakk. Ligaen kom aldri i gang. Interne stridigheter og manglende FIFA-godkjenning på grunn av stadionsikkerhet gjorde at ligaen fikk sitt foreløpige dødsstøt i januar 2013. – Jeg ventet nesten et år, ligaen ble utsatt mange ganger og lenge. I mellomtiden kom en mulighet i 3.-divisjonsklubben Drøbak/Frogn som jeg hoppet på, sier Teitur som i dag er sportslig leder og trener for klubben.

– Var det bittert at det aldri ble noe av India-eventyret?

– Ja, på en måte. Det var jo en utrolig spennende mulighet, sier 63-åringen.

– Det skrives at det er store penger i omløp i indisk fotball. Hvilken avtale var det du ble forespeilet?

– Det var helt OK. Summer er ikke noe man ønsker å diskutere i media. Men klart, når de henter Crespo fra italiensk fotball sier det seg selv at det er bra betalt, sier Thordarson.

Støtter Riises valg

Nå er det nye forretningsmann som er kommet på banen rundt den indiske ligaen, og den islandske treneren synes valget til John Arne Riise er spennende og riktig.

– Jeg synes det er utrolig spennende og fantastisk at han reiser dit. Det ligger et voldsomt potensial i fotballen i India. Ligaen kan sammenlignes litt med Major League Soccer (MLS) i oppstarten, da også de hentet stjernespillere med karrieren på hell. Det synes jeg egentlig er en god ting, for det skaper en voldsom blest rundt ligaen, sier Thordarson.

Den tidligere Juventus-stjernen Alessandro del Piero skal være den best betalte stjernen i ligaen med 14 millioner kroner på fire måneder. Spillerne som skal ha fulgt nærmest på lønnsstigen var Mumbai Citys Nicolas Anelka, Channayins Elano, Pune Citys David Trezeguet, FC Goas Robert Pires og Mumbai Citys Fredrik Ljungberg.