John Arne Riise (34) bekreftet tirsdag at han fortsetter karrièren i India. Hans nye klubb er trolig Kerala Blasters. I mai skrev nemlig Times of India at klubben ville hente Riise.

Kerala Blasters er én av åtte nye klubber i storsatsingen Indian Super League, som hadde sin første sesong høsten 2014. Den nye sesongen begynner i september og varer til desember.

Riise vil komme svært godt ut av klubbskiftet økonomisk.

I oktober laget Times of India en oversikt over hvor mye spillerne i ligaen tjener.

Avisen hevdet at den beste betalte spilleren i ligaen, den tidligere Juventus-stjernen Alessandro del Piero, tjente en sum tilsvarende 14 millioner kroner — på fire måneder.

Del Piero spilte for klubben Delhi Dynamos.

BAKGRUNN: Derfor lokkes gamle fotballstjerner til Indias nye superliga.

Anelka, Trezeguet, og Ljungberg

Spillerne som skal ha fulgt nærmest på lønnsstigen var Mumbai Citys Nicolas Anelka, Channayins Elano, Pune Citys David Trezeguet, FC Goas Robert Pires og Mumbai Citys Fredrik Ljungberg.

Også alle de spillerne skal ha tjent, ifølge Times of India, over 4,5 millioner kroner på fire måneder.

Her viser Indian Super League frem to av sine store stjerner i fjor høst. Til venstre: David Trezeguet, FC Pune. Til høyre: Robert Pires, FC Goa. Foto: AP

Den svenske avisen Expressen hadde på sin side kilder på at lønningene i ligaen var enda mer spinnville. Avisen hevdet nemlig at Fredrik Ljungberg tjente en sum tilsvarende nesten 19 millioner kroner, noe som er mer enn fire ganger den indiske avisens anslag for Ljungberg. Pengegaloppen i indisk fotball har vekket oppsikt verden over. «Det regner penger», skrev Times of India. New York Times skrev at ligaen var støttet av «enorme investeringer, Bollywood-glamour og en horde med avdankede, internasjonale stjerner».

Tiltak vedtatt i sommer kan riktignok legge en demper for lønnsfesten. Ligastyret har nemlig bestemt at ingen klubb kan ha et lønnsbudsjett på over 35 millioner kroner.

I den første sesongen hadde hver klubb minst én såkalt «marquee signing», det vil si en stjernespiller som skulle skape blest om klubben. Bortsett fra stjernespillerne, består lagene av indiske spillere.

Nivået på indiske fotballspillere er imidlertid relativt lavt. Det sier sitt at da Gurpreet Singh Sandhu spilte en cupkamp for Stabæk i april, ble han den første indiske fotballspilleren noensinne til å spille en offisiell kamp for et lag i en toppdivisjon i Europa.

Kerala-spiller tjente «småpenger»

Denne sesongen skal det altså være Riise som er Kerala Blasters storsignering.

Forrige sesong var det den tidligere engelske landslagskeeperen David James som var lagets mest kjente spiller. Han tjente om lag 3,5 millioner kroner.

Den tidligere Newcastle— og Sunderland-spissen Michael Chopra spilte også for Kerala Blasters, men han tjente mye mindre.

Det var en imponerende ramme rundt flere av kampene i Indian Super League. Her fra ligaens åpningsseremoni i Kolkata i oktober. Foto: REUTERS

Chopras inntjening var, ifølge Indian Express, en sum tilsvarende 456.128 kroner, småpenger i forhold til andre store stjerner i ligaen.Laget spilte seg imidlertid helt til finalen, der de tapte 0-1 for Atlético de Kolkata. Kerala Blasters ble også en stor publikumshit. Tilskuersnittet på 49.000 var det høyeste i ligaen.

Klubben hører nemlig til i Kochi i Kerala, en av delstatene der fotball tradisjonelt sett har stått sterkest.