Se høydepunktene i Aalesund-Haugesund 2-1 i vinduet ovenfor

For to uker siden spilte Helge Sandvik i 2. divisjon foran 200 tilskuere. I går gikk en guttedrøm i oppfyllelse mot erkerivalen, og det beste av alt for 25-åringen at det hele kan ende i skikkelig jackpot.

Ved sesongslutt går kontrakten til Sandvik med Vard Haugesund ut. Det mest interessante er likevel at det samme gjør kontrakten Sten Grytebust har med AaFK.

Foreløpig vil ikke han skrive under på en ny kontrakt. Derfor er AaFK-trener Trond Fredriksen klar på at klubben kanskje må ut på keeperjakt.

Peter Orry Larsen scoret det første målet, Helge Sandvik stoppet det meste som kom mot han og Michael Barrantes trillet inn den viktige 2-0-scoringen. Ikke rart Trond Fredriksen og AaFK-styreleder Reidar Mjelde var strålende fornøyd etter seieren over Haugesund. Foto: NTB Scanpix

Det er her Helge Sandvik kommer inn i bildet.– Vi vet at vi kanskje må ha inn en ny keeper, og må derfor følge med. Sånn sett er jo dette en kanonmulighet for Helge til å vise seg fram, sier Trond Fredriksen om korttidslånet av Sandvik.

Da Sten Grytebust skadet seg og AaFK måtte ut på keeperjakt, var Sandvik et navn som dukket kjapt opp.

– Vi har ikke reist land og strand rundt og fulgt han, nei, men vi har visst om han. Og hittil har han tatt oss med storm. Han har vært fantastisk god på trening og viste i dag igjen at han har noe ved seg, sier Trond Fredriksen om leiesoldaten.

Selv ønsker ikke 25-åringen å spekulere for mye i framtiden, men han legger ikke skjul på at han har ambisjoner og at han gjerne vil prøve seg i en større klubb enn Vard Haugesund.

– Vi får se hva framtiden bringer, sier den ene av to keeperhelter i går.

Møtte erkerivalen

I lag med spesielt Andreas Lie må nemlig Sandvik få store deler av æren for at det ble tre poeng til AaFK i går.

AaFK ledet 2–0 etter mål av Peter Orry Larsen og Michael Barrantes da ukjente Sandvik entret banen like etter pause.

– Jeg fikk beskjed i pausen om at jeg måtte gjøre meg klar siden Andreas slet litt. Jeg rakk egentlig ikke å bli skikkelig nervøs, men jeg kjente jeg måtte roe meg litt ned og komme litt til meg selv. Når jeg først kom innpå der, gikk jeg inn i min egen boble. Da gikk det helt fint, sier Helge Sandvik.

Han gjorde umiddelbart et par gode involveringer som høstet skryt fra publikum. Han måtte tåle et baklengsmål han var sjanseløs på etter 68 minutter, men virket upreget av det i fortsettelsen. På tampen vartet han opp med et par gode involveringer og AaFK kunne gå seirende ut oppgjøret mot Haugesund.

– En fantastisk deilig følelse, sier Helge Sandvik som faktisk spilte mot det som i flere år har vært hans erkerival som mangeårig Vard Haugesund-mann.

– Det har jo alltid vært et spesielt forhold mellom klubbene, så det var deilig å slå dem, sier 25-åringen.

– Vinnerviljen tilbake

Trener Trond Fredriksen er ikke i tvil om at keeperne fortjente mye av æren for seieren i går. Spesielt Andreas Lie vartet opp med flere glimrende redninger – blant annet da han reddet med hodet like før pause.

– I dag ofret Andreas nesten det som var for å holde nullen, og det klarte han. Og heldigvis kunne vi erstatte en keeper som sto som en Gud med en annen som sto som en Gud, sier Trond Fredriksen.