Aalesund — Haugesund 2-1

Etter en nervepirrende andreomgang kunne AaFK-supporterne nemlig juble over en 2-1-seier over Haugesund.

1-0-scoringen kom egentlig helt uventet etter 40 minutter. Haugesund hadde vært det førende laget den første halvtimen på Color Line stadion, og AaFK slet med å komme skikkelig i gang på hjemmebane.

Men i fotball er det mål som teller, og da Aron Thranarson - som debuterte fra start i eliteserien - kom seg fint fri på venstrekanten og fikk lagt inn etter 40 minutter, var Peter Orry Larsen nådeløs og stanget inn 1-0. Det så ut til å bli pauseresultatet, men sekunder før dommeren nok hadde tenkt å blåse av vartet AaFK opp med et godt angrep på høyresiden. Ballen endte hos Leke James som forsøkte å hele ballen i mål. Per Kristian Bråtveit vartet opp med en flott redning, men måtte gi retur. Der ventet Michael Barrantes og satte ballen enkelt i nota til 2-0. Dermed et kjempeutgangspunkt for AaFK foran andreomgang - etter en omgang der Haugesund vel så godt kunne ledet!

Ny spenning

Andreomgang startet på verst tenkelig vis for AaFK siden Andreas Lie måtte gi seg med hodesmerter etter å ha fått ballen i hodet i førsteomgang. Dermed er begge AaFKs keepere ute med skade, og det var duket for debut for innleide Helge Sandvik i målet.

Dette virket AaFK helt upåvirket av de neste minuttene. Det var en helt annen AaFK-utgave som viste seg fram i starten av andreomgang. De oransjekledde virket å ha langt høyere selvtillit og spilte tidvis ball i hatt med Haugesund det første kvarteret.

Nærmest var Michael Barrantes på et skudd fra 10-12 meter. Faktisk burde nok Barrantes hatt et klart straffespark siden han ble taklet like etter skuddforsøket.

Haugesund kom mer og mer inn i kampen, men likevel var det nok litt ut av intet at reduseringen kom etter 68 minutter. Simon Diedhiou ble spilt gjennom og alene med keeper gjorde han ingen feil.

Dermed 1-2 og ny spenning i oppgjøret.

Haugesund-offensiv

Haugesund satset framover i håp om utligning etter dette, men slet med å komme seg til de helt store sjansene. I det 77. minutt kom imidlertid storscorer Christian Gytkjær seg fri, men Peter Orry Larsen klarte å blokkere til corner i siste liten.

Åtte minutter før slutt så nok de fleste hjemmesupporterne ballen i mål da Vegard Skjerve fikk gå opp helt uhindret på en dødball. Headingen fra 5-6 meter gikk utrolig nok midt på AaFK-keeper Sandvik, som klarte seg meget godt i AaFK-debuten.

De siste minuttene holdt AaFK ganske greit unna. Dermed kunne publikum puste lettet ut etter tre viktige AaFK-poeng.