Barcelonas fryktede stjernetrio Messi, Neymar og Luis Suárez tegnet seg alle på scoringslisten i oppgjøret mot bunnlaget, men det var Messi som fikk mest oppmerksomhet.

I sin 300. opptreden i den spanske toppserien scoret han sitt 23. hattrick. Levante hadde svært lite å stille opp med på Camp Nou.

Enkle Messi-mål

Målene til den lille teknikeren var av det enkle slaget. Messi satte inn 2-0 da han ble tredd gjennom i 16-meteren av Marc Betra. Han plassert ballen lavt i mål. Etter 59 minutter økte han til 3-0 da Sergio Busquets og Pedro serverte ham ballen. Argentineren sikret sitt 31. hattrick i alle turneringer på straffespark etter 65 minutter.

Brasilianske Neymar scoret kampens første mål på et innlegg etter flott forarbeid av Messi. Suárez gjorde oppgjørets siste og fineste mål. Uruguayaneren ble gitt et innlegg som han fikk i mål ved hjelp av et elegant brassespark.

Valencia vant

Tidligere søndag hadde Valencia presset på seg for å beholde kvalifiseringsplassen til mesterligaen etter Sevillas 3-0-seier over Cordoba lørdag. Mot Getafe ble det 1-0-seier.

Vertene tok kontroll fra starten av, men måtte ha et straffespark for å avgjøre det hele. Álvaro Negredo ble dratt ned av Juan Rodriguez og scoret selv på den påfølgende straffen.

Valencia ga aldri fra seg initiativet i oppgjøret, men flere mål enn Negredos scoring etter 18 minutter ble det ikke. Klubben ligger fortsatt på 4.-plass i La Liga. De er to poeng foran Sevilla på 5.-plass og ti poeng bak serieleder Real Madrid. (©NTB)