Barcelona — Villarreal 3-1

Suárez sto for hele forarbeidet og serverte Lionel Messi ledermålet like før pause da Barcelona tok et langt steg mot sin femte cupfinale på sju år.

Uruguayaneren vant ballen på motstanderens banehalvdel og leverte en perfekt pasning til lagets superstjerne, som overlistet keeper Sergio Asenjo på første berøring.

Piqué økte

Barcelona misbrukte en rekke sjanser før Villarreal utlignet tidlig i annen omgang. Keeper Marc André ter Stegen lot et langskudd fra Manuel Trigueros glippe mellom hendene.

Bare ett minutt senere var Barcelona foran igjen, da Andrés Iniesta scoret. Gerard Piqué økte til 3-1 da han nikket Messis hjørnespark i mål.

Barcelona burde skaffet seg enda større ledelse før returkampen i begynnelsen av mars. Laget fikk straffespark da Mateo Musacchio handset i det 70. minutt. Normalt ville Messi tatt straffen, men han overlot den til Neymar, som misset.

Suárez fikk mer applaus da han på overtid holdt på å score med en lobb nesten fra midtstreken. Ballen seilte over keeper, men endte så vidt utenfor mål.

— Det var en god seier, men den kunne vært bedre, sa Piqué til Canal Plus.

— Vi vet at Madrigal er en tøff arena å spille på, og vi har fortsatt en jobb å gjøre i returkampen, men vi spiller med mye selvtillit for tiden.

Barcelona tok sin 10. seier på rad i ulike turneringer. Det er klubbens lengste seiersrekke siden 2010. (©NTB)