— Vi har en veldig god følelse med Marcus Pedersen om dagen. Det er gått 12 uker, og nå trener han styrke og en del med ball. Han er ikke spilleklar ennå, men han kan bli det i mai, sier Knut Fjeldsgaard, medisinsk ansvarlig i mai.

En god følelse har også Pedersen selv.

— Nå skal jeg trene mer og mer med laget fremover. Går det bra i et par uker, så er det ingen grunn til at jeg ikke skal kunne spille. Dette er det lengste skadeavbrekket jeg har hatt, og det har gått veldig lang tid nå. Jeg begynner å bli ganske lei, sier Pedersen.

Pedersen røk korsbåndet under en treningskamp mot Fyllingsdalen 30. januar, men nå er han altså svært nær å være spilleklar. Pedersens atletiske fysikk med spesielt sterke lår har bidratt til den hurtige rekonvalesens.

Kan nå Levanger-kampen 26. mai

— Jeg hadde ikke trodd for et par uker siden at han skulle være aktuell for spill i mai, men det kan se slik ut nå, sier Fjeldsgaard.

16. mai-kampen mot Nest-Sotra kommer nok for tidlig for Pedersen, bortemøtet med Levanger 26. mai kan være en aktuell dato for sesongdebut for Branns stjernespiss.

— Vi tror og håper Marcus Pedersen skal bli hundre prosent igjen etter denne skaden, sier Fjeldsgaard.

Etter fjorårssesongen ble Pedersen linket vekk fra Brann. Nå er han innstilt på å bidra til opprykk fra 1. divisjon.

— Først må jeg bare komme meg i form igjen og begynne å score en del mål. Det skal være mulig for meg å få til det. Så får jeg ta ting derifra. Det hadde vært morsomt å være med på å skyte Brann opp igjen i eliteserien.

Leciejewski er klar

Piotr Leciejewski fikk en strekk i leggen under oppvarmingen til treningskampen mot Aalesund midt i mars. Nå er polakken så godt som klar for spill igjen.

— Vi vil se ham ute på feltet igjen nå fremover, og han er klar til å ta opp konkurransen med Kenneth Udjus, sier Fjeldsgaard.

Ikke alvorlig med Demidov

Vadim Demidov spilte hele kampen mot Ranheim 30. april, men søndag mot Bryne gikk han ut i pausen. Et godt stykke ut i første omgang ga han alt i en løpsduell for å hindre et Bryne-angrep, noe han også gjorde. Men prisen var en aldri så liten kjenning med strekken i øvre del av låret han har slitt med.

— Jeg tror ikke det er noe, men det var hans valg å ikke ta en sjanse. Jeg vil ikke si at han har fått en skade, men heller si at han var føre var og ikke tok noen sjanser, sier Fjeldsgaard.

Demidov var ute i store deler av forrige sesong, også på grunn av problemer under fotsålen. Men Demidov er utgangspunktet helt friskmeldt. Også fra lårskaden han kjente en liten antydning til søndag.

— Vadim er i gang igjen, sier Fjeldsgaard.