Litt har Brann snublet, men 11 poeng på de seks første kampene har plassert dem på 3. plass. Bare målforskjellen holder laget unna en av de direkte opprykksplassene i 1. divisjon.

Dermed er Brann i rute. De mangler ett poeng på å ha tatt to i snitt per kamp. Topoengssnittet omtales ofte som en grense for sikker opprykksplass. Til gjengjeld har de spilt fire borte— og to hjemmekamper.

— Vi har sagt at det å vinne hjemme og spille uavgjort borte er en suksessfaktor. Det gledelige er at vi har så mange poeng som vi har, uten å ha spilt opp mot vårt beste. Det er et godt tegn, sier Rune Soltvedt.

Han er fungerende sportssjef i Brann. Grunnet konfirmasjon i heimen, fikk han ikke være til stede da laget vant årets første borteseier, med 1-0 mot Bryne søndag. Soltvedt spøker med at det var lykkebringende at han holdt seg unna. Men han er alvorlig når han snakker om utfordringene ved å spille på bortebane i 1. divisjon.

— Det er en enorm kraft og energi i lagene som møter oss. Vi mente at vi var godt forberedt på det, men måtte nok oppleve det for å forstå det helt, sier Soltvedt.

Brann Branns Alejandro Casto jubler for scoring mot Bryne. Foto: Carina Johansen, NTB scanpix

Han innrømmer at fotballen Brann spilte på Jæren, ikke var vakker.— Mot Hødd (0-3-tap) var vi elendige, mot Bryne gjorde vi det som var nødvendig. Det var ikke sexy fotball, sier han.

Soltvedt sier selvtilliten må vokse i laget, og at finfotballen deretter vil komme som en konsekvens.

— I 1. divisjon må man ta drittjobben først, arbeidshanskene må være på gjennom sesongen. Så får vi skinne etter hvert, sier Soltvedt.

BT har kikket på tallene som viser starten til de siste fem års opprykkslag i 1. divisjon.

I fjor lå alle tre lagene som til slutt rykket opp, bedre an etter seks runder, enn Brann gjør nå.

Opprykkslagene 2014, etter seks runder:

1. plass Tromsø 14 poeng

2. Mjøndalen 13 poeng

3. Sandefjord 13 poeng

I 2013 var det Bodø/Glimt og Stabæk som rykket opp. Spesielt sistnevnte fikk en trå start på sesongen, og ingen av dem var plassert blant de tre fremste.

Opprykkslagene 2013, etter seks runder:

4. Bodø/Glimt 10 poeng

10. Stabæk 7 poeng

Året før, i 2012, rykket Mons Ivar Mjeldes Start-lag opp med suveren margin. De fikk følge av Sarpsborg 08. Begge startet omtrent som Brann har gjort i år.

Opprykkslagene 2012, etter seks runder:

3. Start 12 poeng

5. Sarpsborg 08 11 poeng

I 2011 rykket Hønefoss og Sandnes Ulf opp. Hønefoss fikk ingen superstart på sesongen, mens Sandnes Ulf åpnet helt elendig. Etter seks runder lå laget på nedrykksplass, med bare tre poeng.

Opprykkslagene 2011, etter seks runder:

10. Hønefoss 9 poeng

13. Sandnes Ulf 3 poeng

For fem sesonger siden, i 2010, gikk Sogndal, Sarpsborg 08 og Fredrikstad opp. Ingen av lagene hadde like mange poeng som Brann har nå, på samme tid i sesongen.

Opprykkslagene 2010, etter seks runder:

3. Sogndal 10 poeng

4. Sarpsborg 08 10 poeng

12. Fredrikstad 6 poeng

På årets tabell, er det nå tett rundt Branndet tett. Åsane leder med 12 poeng, mens Follo, Sogndal og Hødd er på samme poengsum som Brann. Like bak følger Sandnes Ulf med 10 poeng.

— Denne gjengen kan spille veldig mye bedre, men vi er likevel i en ok posisjon på tabellen, oppsummerer Brann-sportssjef Rune Soltvedt.