TRONDHEIM (adressa.no): Det forteller sikre kilder i Norges Skiforbund til Adresseavisen.

Northug gikk onsdag kveld ut og gjentok budskapet fra pressemeldingen han sendte ut tirsdag, der han sier at han ønsker å komme i dialog med skiforbundet.

— Uaktuelt med diskusjon

Kilder Adresseavisen har vært i kontakt med onsdag kveld sier at dette er helt uaktuelt, og at det er et samstemt skistyre som verken åpner for forhandlinger eller diskusjon av noe slag.

— Hvis Petter Northug ønsker å gå verdenscup, må han signere den avtalen han ble tilbudt i mai. Begynner han å vise til regelverket i 2013, så er det bare å begynne å trene langløp, sier en sentralt plassert kilde til Adresseavisen og legger til:

Manager Are Sørum Langås og Petter Northug møtte pressen ved Rådhuset i Oslo onsdag kveld. Foto: NTB scanpix

— Idretts-Norge er lei av hele saken. Det har rett og slett blitt for mye konflikt og for mange krav. Den eneste muligheten Northug har er å signere nå, og det må skje raskt. Han kan ikke vente til sesongåpningen på Beitostølen. Jacobsen refser Northug: - Har fått spesialbehandling i mange år

Fortsatt ett håp

Selv om tilbudet ble trukket tilbake da fristen utløp, skal etter hva Adresseavisen forstår ikke dette sette en stopper for at Northug kan signere, hvis han kommer til skiforbundet i løpet av kort tid.

Petter Northug er dermed nødt til å signere landslagsavtalen uten forbehold og uten å komme med noen nye krav. Slik kan han få oppfylt ønsket om å gå verdenscup. Alternativet er satsing på langløp til vinteren.

Tror på løsning

Adresseavisen var i kontakt med Northug-manager Are Sørum Langås onsdag kveld. Han gjør det klart at han fortsatt har håp om at samtaler med skiforbundet vil føre frem.

— Jeg har tro på at vi kan løse dette med dialog, for å komme frem til en løsning som er bra for alle parter, sier han.

Etter hva Adresseavisen forstår har ikke skiforbundet gitt noen tilbakemelding til Northug-leiren etter Petter Northugs siste utspill gjennom mediene i Oslo onsdag kveld.

De siste dagene har vært ekstremt konfliktfylte og forholdet mellom Northug og skiforbundet er på frysepunktet. Skiforbundet har så langt holdt fast på en svært tøff linje i mediene og ikke åpnet for forhandlinger med Northug i det hele tatt.