Her er Northugs manager Are Sørum Langås under pressemøtet onsdag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt, NTB Scanpix

— Jeg har fått med meg at Norges Skiforbundet har nullstilt avtalen, men jeg håper de tar i mot invitasjonen til dialog og komme til en løsning. Jeg ønsker ikke noen særbehandling, jeg ønsker en avtale på lik linje med alle andre utenfor landslag, sa Petter Northug da han møtte NRK, Tv 2 og VG utenfor Rådhuset i Oslo onsdag kveld.

De siste dagene har det vært mye bråk rundt Petter Northug. Mandag ble det klart at Norges Skiforbund trekker forslaget om landslagsavtale for Petter Northug. Det betyr at langrennsstjernen ikke får gå verdenscup den kommende sesongen.

Vil ha langsiktig avtale

Tidligere onsdag ble det kjent at Northug har sendt et brev til skistyret, med ønske om å gå i dialog mhed toppene i Norges Skiforbund. Skistjernens håp er å finne en løsning på striden som har sin kjerne i den svært omstridte sponsoravtalen med handelsgiganten Coop.

— Nå har jeg vært i høyden i tre uker, og der har jeg ikke vært uten grunn. Jeg har vært der for å kunne gå fort på ski til vinteren, og jeg ønsker å gå fort på ski framover, ikke minst i VM om to år, OL i 2018 og et nytt VM i 2019, og dermed trenger jeg en langsiktig avtale, sier Northug i sin korte seanse.

— Tro på løsning

Tirsdag kveld sendte Northug ut en utfyllende pressemelding, hvor han forklarer sin versjon rundt bråket. Blant annet skrev han i pressemeldingen at "Jeg ber bare om å få lov til å gjøre ting slik jeg må gjøre dem for at det skal fungere for meg. For at jeg igjen skal kunne vinne skirenn for Norge. Jeg ber bare om å få gjøre det Skiforbundet sa jeg kunne få gjøre."

Her er Northugs manager Are Sørum Langås under pressemøtet onsdag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt, NTB Scanpix

Adresseavisen var onsdag kveld i kontakt med Northugs manager Are Sørum Langås, som har tro på en løsning i saken. — Jeg har tro på at vi kan løse dette med dialog, for å komme frem til en løsning som er bra for alle parter, sier han.

Men Norges Skiforbund virker ikke interessert i å fire på kravene. Til Aftenposten sier generalsekretær Stein Opsal:

— Hvis Northug nå er villig til å godta en avtale som er lik den han er tilbudt, må skistyret ta opp til vurdering hva som skal skje. Jeg kan ikke forskuttere en behandling i skistyret.