For første gang siden 1962 kan Everton gå et helt kalenderår uten hjemmetap. Med lørdagens 4-1-sier mot Fulham videreførte Merseyside-laget sin flotte statistikk på Goodison Park i 2013. — Det var en skikkelig vanskelig kamp. Det avgjørende øyeblikket var straffesparket. Vi spilte bedre etter at de scoret, sa Everton-manager Roberto Martínez til Sky Sports.

— Fulham var bra, og de presset oss med masse energi, men vi fant en måte å sikre tre meget viktige poeng, sa spanjolen.

Mot Fulham har Everton utrolige 21 strake hjemmeseirer.

— Vi var positive og presset dem. Everton spiller med masse selvtillit og de tok sine sjanser. Vi vil lære av dette og skal fortsette å jobbe hardt, sa Fulham-manager Rene Meulensteen til Sky Sports.

Riise startet igjen

John Arne Riise spilte igjen på venstrebacken for Fulham. Nordmannen har fått ny tillit etter at René Meulensteen kom inn som manager. Brede Hangeland er fortsatt ute på grunn av helseproblemer.

Everton måtte klare seg uten James McCarthy. Den suspenderte midtbanespillerens erstatter Leon Osman satte inn 1-0 etter 18 minutter.

Dimitar Berbatov utlignet på straffespark etter 67 minutter. Den tidligere Manchester United-angriperen fikk sjansen fra 11 meter etter at Gareth Barry hadde hindret Fulhams Alexander Kacaniklic.

Men bare seks minutter senere ordnet Seamus Coleman ny ledelse etter et vakkert angrep. Barry, som hadde gitt bort straffespark, rettet opp inntrykket da han scoret seks minutter før slutt. På overtid ordnet Kevin Mirallas 4-1. ## Mistrives på Goodison

Fulham har aldri vunnet en ligakamp borte mot Everton. Fotballhistorien viser 22 tap og fire uavgjorte. De 21 siste er alle utrolig nok endt med tap. I cupen har fru Fortuna derimot vært på Fulhams side. Londonerne vant 2-1 i 5.-rundekamp i FA-cupen i 1975.

Everton har 12-5-0 på sine 17 hjemmekamper i år. For første gang siden 1962 kan klubben gå et kalenderår uten hjemmetap. «Toffees» avslutter året med to hjemmekamper. Sunderland kommer på besøk 2. juledag, mens Southampton er gjester 29. januar.

Ingen taper sjeldnere

Ingen har tapt færre seriekamper enn Everton denne sesongen. Roberto Martinez har fortsatt bare tapt én gang i Premier League med sin nye klubb. Han kom fra Wigan i fjor.

I fem av sine åtte siste kamper har Everton holdt nullen.

Formsvake Fulham har slitt i hele høst. Martin Jol ble nylig ofret etter fem strake tap. Seieren mot Aston Villa i forrige rundt kom etter at London-laget sto med seks strake tap.

Med sine 31 poeng er Everton bare fire poeng bak serieleder Arsenal. Det forteller det meste om en svært solid sesong for seriemesterne fra 1985 og 1987. ## Skadet nøkkelspiller

En strek i regningen for Everton er det nok at Gerard Deulofeu (19) kan bli sittende på tribunen en lengre periode. Han måtte ut med skade mot Fulham.

Den Barcelona-utleide spissen har begynt å bli varm i trøya i Everton. I annen omgang måtte han byttes ut med en strekkskade.

– Det ser ikke bra ut. Det er en hamstringskade, sa trener Roberto Martinez til BBC.

– Vi skal gjøre ytterligere undersøkelser med en gang. Han kjente det godt og vil plages av det. Han er en sprinter, og hamstringen er veldig utsatt, sa han.

Den spanske U21-landslagsspilleren scoret sitt første Everton-mål i 4-0-seieren over Stoke i slutten av november. Han scoret også 1-1-målet mot Arsenal forrige helg.

Everton-sjefen har tidligere uttalt at de er interesserte i å forlenge lånet med angrepsspilleren, som kun er på et sesonglangt lån fra den spanske toppklubben.

Cardiff vant endelig

Cardiff slo West Bromwich 1-0 og tok sin første seier på seks kamper i Premier League lørdag.

Opprykkslaget sto uten trepoengere siden Swansea ble slått knepent i Wales-derbyet forrige måned. Derfor var lørdagens seier en viktig vitamininnsprøytning.

Mot West Bromwich scoret Peter Whittingham kampens eneste mål i det 66. minutt. Engelskmannen ruvet høyt i luften og stanget inn 1-0 etter et godt innlegg fra Jordon Mutch.

Vertene fikk problemer i sluttminuttene, men forvarte inn seieren. Det klarte de mye takket være keeper David Marshall. I det 86. minutt slo han på mesterlig vis unna ballen etter et hodestøt fra Shane Long.

Cardiff har 17 poeng etter 16 serierunder i sin første Premier League-sesong. For West Bromwich var det klubbens fjerde strake tap. Midlands-laget har to poeng mindre enn Cardiff. (©NTB)

Engelsk eliteserie fotball lørdag, 16. runde:

**Cardiff – West Bromwich 1-0 (0-0)

Mål:** 1-0 Peter Whittingham (65)

26.632 tilskuere.

**Chelsea – Crystal Palace 2-1 (2-1)

Mål:** 1-0 Fernando Torres (16), 1-1 Marouane Chamakh (29), 2-1 Ramires (35).

41.608 tilskuere.

**Everton – Fulham 4-1 (1-0)

Mål:** 1-0 Leon Osman (18), 1-1 Dimitar Berbatov (str. 67), 2-1 Seamus Coleman (73), 3-1 Gareth Barry (84), 4-1 Kevin Mirallas (90).

33.796 tilskuere.

John Arne Riise spilte hele kampen for Fulham.

**Manchester C. – Arsenal 6-3 (2-1)

Mål:** 1-0 Sergio Agüero (14), 1-1 Theo Walcott (31), 2-1 Alvaro Negredo (39), 3-1 Fernandinho (50), 3-2 Walcott (63), 4-2 David Silva (66), 5-2 Fernandinho (88), 5-3 Per Mertesacker (90), 6-3 Yaya Touré (str. 90).