Chelsea klatret opp på andreplassen på Premier League-tabellen etter en knepen seier over byrival Crystal Palace. Det ble kun 2-1 for de blå, og manager José Mourinho måtte innrømme at det ble en stressende ettermiddag.

— Det var nervøst. Det kunne ha blitt 4-1 eller 5-1, men det kunne også blitt 2-2, sa portugiseren til Sky Sports.

— Vi tok ikke sjansene som kunne ha avgjort kampen, og da kan motstanderlaget straffe deg. Vi hadde muligheten til å gjøre 2-0 ved Ivanovic, men i stedet ble det 1-1. Vi hadde mange sjanser, mente Mourinho.

Han roste Palace og deres manager Tony Pulis.

— Det ble tre meget viktige poeng mot et lag som har en fantastisk innstilling og er godt organisert etter Tonys ideer, sa Mourinho.

— Vi pushet Chelsea. Til og med i de siste minuttene spilte vi offensivt for å prøve å få målet som ville ha gitt oss noe fra kampen, sa Pulis til Sky Sports.

— Chelsea er et absolutt topplag. De hadde perioder hvor de spilte fantastisk i dag. Vi manglet bare litt flaks i dag. Vi fikk det i en ende av banen hvor de misbrukte sjanser, men vi manglet det i den andre enden, analyserte Crystal Palace-manageren.

Torres-scoring

Kampen startet som forventet med at vertene tok kontroll over kampen. Gjestene la seg lavt hver gang Chelsea hadde kontroll på ballen.

Det første kvarteret klarte bortelaget å hindre Chelsea fra å komme til de største sjansene. Men i det 16.minutt måtte de se at vertene fant veien til nettmaskene.

SCORET: Torres tok returen på skuddet til Willian og sendte Chelsea i ledelsen. Foto: NTB SCANPIX

Willian skjøt i stolpen og Palace-forsvaret kunne ikke hindre Torres i å sette returen i mål.

— Vi visste før kampen at det ikke kom till å bli enkelt, så vi er glade for de tre poengene vi tok, sa Torres etter kampen.

Skremmeskudd fra Palace

Vertene så ut til å ha god kontroll på kampen, og at dette skulle bli en enkel sjamøretappe.

Men så dukket Chamackh opp for bortelaget. På innlegget fra Ward smelte spissen til på volley og utlignet for bortelaget.

UTLIGNET: Chamakh utlignet og scoret i sin tredje kamp på rad for Crystal Palace mot Chelsea. Foto: NTB SCANPIX

Hjemmelaget så derimot ikke ut til å bli stresset av den grunn.

Nydelig Ramires-scoring

Chelsea fortsatte å skape sjanser, og i det 35.minutt sendte Ramires avgårde en vakker suser.

Fra 20 meter suste ballen opp i krysset bak Crystal Palace-keeper Speroni.

Omgangen fortsatte med at Chelsea-dominanse der hjemmelaget hadde ballen over 70 prosent av tiden.

Palace yppet seg

Mata kunne gitt hjemmelaget en tomålsledelse helt i starten av av andreomgangen. Spanskmannen forsøkte å bredside ballen i mål, men ballen gikk til side for mål.

Deretter roet kampen seg litt og bortelaget kom mer med. Flere ganger var de frempå og skapte noen halvsjanser.

En halvsjanse var det derimot ikke for O'Keefe. Palace-spilleren fikk sjansen fra ti meter inne i sekstenmeteren, men Terry kom og blokkerte ballen i siste sekund. Returen havnet også i beina til O'Keefe, men igjen fikk Chelsea-forsvaret blokkert avslutningen.

Enorme Chelsea-muligheter

Mot slutten av kampen hadde hjemmelaget flere muligheter til å punktere kampen fullstendig.

I det 87.minutt var det Ramires som var alene med keeper. Brasilianeren prøvde å spille landsmannen Oscar på åpen kasse istedenfor å skyte selv, men Speroni hang med på notene for Palace.

Få minutter senere var det innbytter Schürrle sin tur.

Tyskeren bommet alene med keeper fra kort hold. Returen havnet i bena til en annen innbytter Ba, men forsøket hans ble også klarert av Palace-forsvaret.

Chelsea kunne til slutt likevel puste lettet ut for å ha innkassert tre nye poeng.

Dette betyr at Chelsea er oppe på andreplass med 33 poeng. Serieleder Arsenal har 35 poeng.

Engelsk eliteserie fotball lørdag, 16. runde:

**Cardiff – West Bromwich 1-0 (0-0)

Mål:** 1-0 Peter Whittingham (65)

26.632 tilskuere.

**Chelsea – Crystal Palace 2-1 (2-1)

Mål:** 1-0 Fernando Torres (16), 1-1 Marouane Chamakh (29), 2-1 Ramires (35).

41.608 tilskuere.

**Everton – Fulham 4-1 (1-0)

Mål:** 1-0 Leon Osman (18), 1-1 Dimitar Berbatov (str. 67), 2-1 Seamus Coleman (73), 3-1 Gareth Barry (84), 4-1 Kevin Mirallas (90).

33.796 tilskuere.

John Arne Riise spilte hele kampen for Fulham.

**Manchester C. – Arsenal 6-3 (2-1)

Mål:** 1-0 Sergio Agüero (14), 1-1 Theo Walcott (31), 2-1 Alvaro Negredo (39), 3-1 Fernandinho (50), 3-2 Walcott (63), 4-2 David Silva (66), 5-2 Fernandinho (88), 5-3 Per Mertesacker (90), 6-3 Yaya Touré (str. 90).