Med 3-1-seieren hjemme mot Hamburg lørdag, ble Bayern München tysk høstmester for 19. gang. Det er rekord.

Bayern blir som regel seriemester når laget blir «Herbstmeister» i 1. Bundesliga. I de 18 foregående sesongene sørtyskerne har ledet ved halvspilt serie, har de endt opp som seriemester hele 15 ganger.

Mål fra Mario Mandzukic, Mario Götze og innbytter Xherdan Shaqiri sørget for 3-1-seier mot Hamburg lørdag.

– Vi hadde noen problemer i annen omgang, slik som mot Manchester City. Vi ga bort for mange baller. Vi har gode spillere, men vi må slutte å gjøre feil, oppsummerte Bayern-trener Pep Guardiola.

– De gode resultatene kommer av hardt arbeid gjennom flere år, sa kaptein Philipp Lahm.

Bayern leder 1. Bundesliga med sine 44 poeng. Sju poeng skiller ned til toer Leverkusen, som spiller hjemme mot Eintracht Frankfurt søndag.

Borussia Dortmund innehar 3.-plassen, etter at laget avga poeng lørdag med 2-2 borte mot Hoffenheim. Tarik Elyounoussi satt hele kampen på benken for vertene.

Lite involvert

Håvard Nordtveit for Borussia Mönchengladbach og Mohammed Abdellaoue for Stuttgart fikk i likhet med Elyounoussi ikke starte sine kamper lørdag.

Nordtveit kom inn helt på slutten av oppgjøret borte mot Mainz, som endte 0-0. Abdellaoue kom inn med sju minutter igjen av bortemøtet med Wolfsburg. Stuttgart lå under 0-1 til pause og tapte til slutt 1-3. Omar Elabdellaoui var i motsetning til sine landsmenn med fra start da Eintracht Braunschweig gjestet Augsburg. Bunnlaget fikk bank og tapte 1-4. Augsburg ledet allerede 3-0 til pause.

Det gjorde også Nürnberg i bortekampen mot Hannover, men hjemmelaget greide 3-3. Tidligere Molde-spiller Mame Biram Diouf ble helten med 2-3— og 3-3-målene helt på tampen. (©NTB)

Fakta Bundesligaen:

Augsburg – Eintracht Braunschweig 4-1 (3-0) Mål: 1-0 Paul Verhaegh (str. 23), 2-0 André Hahn (30), 3-0 Hahn (33), 3-1 Torsten Oehrl (48), 4-1 Halil Altintop (75).

28.010 tilskuere.

Omar Elabdellaoui spilte hele kampen for Eintracht Braunschweig.

Bayern München – Hamburg 3-1 (1-0) Mål: 1-0 Mario Mandzukic (42), 2-0 Mario Götze (52), 2-1 Pierre-Michel Lasogga (87), 3-1 Xherdan Shaqiri (90).

71.000 tilskuere.

Hannover – Nürnberg 3-3 (0-3) Mål: 0-1 Adam Hlousek (30), 0-2 Josip Drmic (38), 0-3 Per Nilsson (41), 1-3 Leonardo Bittencourt (60), 2-3 Mame Biram Diouf (87), 3-3 Diouf (90).

44.000 tilskuere.

Hoffenheim – Borussia Dortmund 2-2 (2-1) Mål: 1-0 Sven Schipplock (17), 2-0 Kevin Volland (37), 2-1 Pierre-Emerick Aubameyang (44), 2-2 Lukasz Piszczek (67).

30.150 tilskuere.

Tarik Elyounoussi var ubenyttet reserve for Hoffenheim.

Mainz – Borussia Mönchengladbach 0-0 34.000 tilskuere.

Håvard Nordtveit spilte 1 minutt som innbytter for Borussia Mönchengladbach.

Wolfsburg – Stuttgart 3-1 (1-0)

Mål: 1-0 Ricardo Rodriguez (38), 2-0 Diego (53), 2-1 Timo Werner (57), 3-1 Ivan Perisic (78).