I BAKKEN: Dommer Mike Jones ligger nede for telling helt til høyre i bildet. Foto: NTB scanpix
TAR SEG TIL NESEN: Mike Jones sitter på bakken etter å ha blitt truffet. Foto: NTB scanpix

Det endte 1-1 i kampen mellom årets to overraskelseslag Newcastle og Southampton i ettermiddag. Yoan Gouffran ga hjemmelaget ledelsen etter en snau halvtime på St. James' Park, mens Jay Rodriguez utlignet midtveis i andre omgang.

Men situasjonen de aller fleste vil snakke om på Tyneside var da dommer Mike Jones ble regelrett slått ned av Newcastles Moussa Sissoko etter 89 minutter.

Dyttet i bakken

Like før slutt sto Sissoko i en krangel med Southampton-keeper Paulo Gazzaniga og midtstopper Jos Hooiveld inne i bortelagets felt. Idet Newcastles midtbanekjempe skulle feie bort Gazzanigas hånd, klarte han å slå til dommer Jones som gikk rett i bakken.

Se hendelsen på YouTube her! (ekstern lenke)

Dommer Jones begynte å blø neseblod og måtte få behandling, men så ut til å ha forståelse for at det hele var et uhell fra Sissokos side, og franskmannen slapp unna kort.

Jones ledet resten av kampen med bomull i nesen.

Overkoking

På overtid kokte det over for begge lags keepertrenere da Southamptons Morgan Schneiderlin taklet Massadio Haidara. De dyttet hverandre, og stadionvakter måtte gripe inn. Begge ble bortvist fra trenerbenken.

– Det som skjedde mot slutten var ikke bra for fotballen. Fra vår side skal vi gjøre vårt beste for at slikt ikke skjer igjen, sa Soton-manager Mauricio Pochettino.

Newcastle er i dytten for tiden. Alan Pardews mannskap har bare tapt én gang på sine sju siste seriekamper. I denne perioden har laget vunnet fem kamper. Newcastle ligger på en sterk sjetteplass.

Southampton står uten seier på sine fem siste kamper, men har spilt uavgjort i de to siste etter tre strake tap.

Engelsk eliteserie fotball lørdag, 16. runde:

**Cardiff – West Bromwich 1-0 (0-0)

Mål:** 1-0 Peter Whittingham (65)

26.632 tilskuere.

**Chelsea – Crystal Palace 2-1 (2-1)

Mål:** 1-0 Fernando Torres (16), 1-1 Marouane Chamakh (29), 2-1 Ramires (35).

41.608 tilskuere.

**Everton – Fulham 4-1 (1-0)

Mål:** 1-0 Leon Osman (18), 1-1 Dimitar Berbatov (str. 67), 2-1 Seamus Coleman (73), 3-1 Gareth Barry (84), 4-1 Kevin Mirallas (90).

33.796 tilskuere.

John Arne Riise spilte hele kampen for Fulham.

**Manchester C. – Arsenal 6-3 (2-1)

Mål:** 1-0 Sergio Agüero (14), 1-1 Theo Walcott (31), 2-1 Alvaro Negredo (39), 3-1 Fernandinho (50), 3-2 Walcott (63), 4-2 David Silva (66), 5-2 Fernandinho (88), 5-3 Per Mertesacker (90), 6-3 Yaya Touré (str. 90).