SANDNES ULF — BRANN 1-1

Sandnes (BT): Marcus Pedersen (25) tok straffen han selv skaffet, og fikk slutt på måltørken i Brann-drakten.

Marcus Pedersen hadde ikke hatt nettkjenning siden han i juni reddet ett poeng borte mot Bærum. På lørdag var han tilbake i begivenhetenes sentrum da han først skaffet straffe, for så å satte ballen forbi Ingvar Jonsson i Ulf-buret.

25-åringen var en lettet mann i Sandnes etter uavgjortresultatet mot serietoeren.

— Jeg trenger å begynne å score igjen, og da er det greit å begynne på en straffe. Det var en iskald straffe, sier en sedvanlig selvsikker Pedersen.

— Filmet ikke

Straffesituasjonen i det 19. minutt fikk spillerne i lyseblått til å rase. De mente Pedersen konstruerte situasjonen.

— Det var ikke filming. Jeg rakk ballen før keeperen, og da blåste dommeren. Det blir blåst ti av ti ganger på slike situasjoner, mener spissen.

Se situasjonen i videovinduet over.

Jonsson så tydelig anderledes på situasjonen, noe som fikk Pedersen til å tenne på alle plugger.

— Keeperen sier han ikke var borti meg, men det vet jeg at han var. Så jeg ble litt forbannet over det.

Har manglet sjanser

Hamar-gutten har hatt en tøff sesong etter nedrykket. I tillegg til en akillesskade, har han slitt med å komme til sjansene i Brann-drakten.

Det har gjort at den tidligere England- og Nederland-proffen står med fattige tre scoringer i årets sesong.

— Som spiss blir du målt i scoringer. En vil gjerne score i hver kamp, men jeg har savnet å komme til sjansene.

- Hva skyldes det?

— Det skyldes at vi har vært for dårlig når vi har kommet inn i motstanderens 16-meter. Det har låst seg litt, innleggene har ikke vært helt presise og vi har ikke turt å slå de stikkerne, forklarer han.

Har trenerens tillit

Mot Sandnes så vi mer av det Pedersen har savnet tidligere i sesongen. Straffen kom etter at Fredrik Haugen tredde en følsom stikker i bakrom.

— Når jeg først får slike stikkere så blir det enten straffe eller en sjanse. Jeg har savnet akkurat det, og det er godt å se at det kan komme. Det har vært frustrerende, innrømmer han.

Brann-trener Lars Arne Nilsen disponerer både Jakob Orlov, Azar Karadas og Alejandro Castro, som alle kan bekle spissplassen.

Likevel har han i kamp etter kamp vist sin tillitt til Pedersen.

— Det er alltid en vurdering og vi har gode folk på benken. Han jobber hardt defensivt og han er fryktet av motstanderne. Det gir rom på sidene for andre, mener Nilsen.

Og strilen hadde all grunn til å være fornøyd med spissvalget i Sandnes, ettersom Pedersen stoppet måltørken.

— Spisser skal score mål, og det gjør han i dag. Det er viktig for ham og viktig for oss. I denne kampen var han frisk og jeg synes han ser bedre og bedre ut. Nå var det utgjort at han ikke scoret flere, sier treneren.

Scorer for lite

Det er ikke bare Pedersen det har lugget for foran mål. Erik Huseklepp (30) har slitt med å gjenskape sin forrige Brann-periode.

Han ser likevel fremgang i Branns offensive spill.

— Både jeg og han har slitt med å få ballen i mål, men vi gir ikke opp og skal stå på videre. Pedersen jobber bra og er en kostant trussel. Mot Sandnes var det litt på det jevne for meg, men jeg har følt meg bra i det siste, sier Huseklepp, som står bak fire mål i årets sesong.

Brann-debutanten

Mange forventet at debutanten Viljar Helland Vevatne (20) skulle erstatte Brann-veteran Erlend Hanstveit (34), men da Huseklepp - nærmest som vanlig - ble byttet ut fikk Vevatne muligheten som høyrekant.

— Det er kjekt å spille uansett hvor jeg spiller på banen. Det viktigste er at jeg får spille, men det er klart at det ikke er en ulempe å kunne spille i flere posisjoner. Jeg ble ikke sjokket over at jeg skulle spille på vingen, sier den tidligere Bryne-spilleren, som lørdag var tilbake i Rogaland.

Lysluggen markerte seg ikke spesielt i de 16 minuttene han fikk spille, men var fornøyd med å ha gjennomført debuten.

— Det var kjekt å debutere, men jeg kunne gjerne ha bidratt til å skape litt mer, sier han.

Allerede på onsdag får han muligheten til å kapre enn startplass, når Brann møter Åsane på eget gress.