SANDNES ULF — BRANN 1-1

Sandnes (BT): Siden Sivert Nilsen sonet karantene, tok Kristoffer Barmen over plassen dypt på midtbanen. Det fikset han alldeles utmerket.

— Jeg synes han løste det fint. Han var god i dag, sier trener Lars Arne Nilsen.

Barmen, som hadde rollen sist mot Bærum i juni, sa seg enig i at det var blant hans beste kamper denne sesongen.

— Jeg likte veldig godt å spille der. Det var absolutt gøy, sier Barmen.

Pasningsfeilene var få, arbeidskapasiteten stor og kreativiteten god nok. Han var involvert i mange Brann-angrep og demmet opp for flere Sandnes Ulf-kontringer.

- Hvorfor passer du i en sånn rolle?

— Si det! Jeg har ikke spilt der så mye de siste årene, men det var der jeg begynte som fotballspiller - og kanskje er det der jeg ergentlig hører jeg hjemme. Får jeg muligheten i den rollen igjen, tar jeg den, sier Barmen.

Spiller hvor som helst

— Har du mer lyst å være midtbaneanker enn indreløper?

— Jeg spiller akkurat der treneren føler jeg skal spille. Det spiller ingen rolle for meg.

Faktum er at Barmen har nytt stor tillit hos tre Brann-trenere på rad. Først Rune Skarsfjord, så Rikard Norling og nå Lars Arne Nilsen. Mange supportere og forståsegpåere har uttrykt skepsis til Barmens sentrale rolle på Brann-laget.

— Jeg vet hva jeg står for, og hvilke ferdigheter jeg har. Det vet også trenerne jeg har hatt, og det er det som betyr noe for meg. Hvis jeg også får anerkjennelse utenfra, er det en bonus, sier Barmen.

Han følte allerede på oppvarmingen at beina var gode, at han var frisk. Kampen utviklet seg som han håpet.

— Vi hadde ballen så mye at vi slapp å bruke særlig med krefter. Vi kunne heller konsentrere oss om presisjonen.

Mot Åsane i midtuken kan verken Barmen eller midtbanemakker Fredrik Haugen være med. Begge fikk gult kort for tredje gang i sesongen, dermed må de sone karantene.