SANDNES ULF-BRANN 1-1

SANDNES (Aftenbladet): Sandnes Ulf-keeper Ingvar Jonsson var ikke høy i hatten etter at han forårsaket straffesparket Brann scoret på da lagene spilte 1-1 i lørdagens toppkamp.

Keeperen felte Marcus Pedersen inne i 16-meteren. Dommeren var aldri i tvil og pekte på straffemerket direkte.

Her slipper Sandnes Ulf-keeper Ingvar Jonsson inn straffen fra Marcus Pedersen Foto: Lars Idar Waage

— Spilleren falt lett, men jeg ga ham muligheten til det. Det var litt kontakt også. Min feil, sier islendingen til Aftenbladet. Se situasjonen i videovinduet over.

— Men ett poeng er bedre enn null. Nå ligger vi fortsatt foran dem på tabellen, det er mentalt viktig med tanke på mulighetene for opprykk, leger Jonsson til.

-Ikke feige

Hjemmelaget klarte å bringe balansen tilbake da de utliknet til 1-1 på frispark like etter. Det var en stilling som holdt seg ut kampen. Dermed beholder Sandnes Ulf 2. plassen på tabellen.

Å unngå tap så også ut til å være det viktigste for de lyseblå. Laget viste i perioder at de var på høyde, men utover i oppgjøret falt de lavt og fikk stor strekk i laget. Det hele bar litt preg av feighet og forsiktighet.

-Var dere feige, Bengt Sæternes?

— I utgangspunktet nei, men det så gjerne slik utover i kampen. Vi vet at Brann er et kontringslag. Hadde vi flyttet oss høyere opp, ville de fått det akkurat som de ville. Jeg tror både vi og Brann satt med følelsen av at det var viktig å ikke tape denne, svarer Sæternes.

— Selv om vi ikke var så gode som jeg hadde håpet, synes jeg ett poeng til begge lagene var ganske rettferdig, legger Sæternes til.

Han legger heller ikke skjul på at flere av spillerne virker slitne, den tynne troppen begynner å tære på kreftene. Neste kamp er hjemme mot Follo allerede onsdag.

Ok fra Kryger

Det er uvisst om laget får klar nye spillere til den kampen, det kan bety at 17-åringen Axel Kryger kan få en ny sjanse i midtforsvaret. Han debuterte fra start med en helt grei kamp mot Brann.

— Det kunne gått bedre og det kunne gått verre. I starten gjorde jeg ting enkelt og sikkert, men følte jeg vokste inn i kampen etter hvert. Målet mitt for denne sesongen var å debutere. Dette gir meg selvtillit videre, sier Kryger til Aftenbladet.

- Føler du deg klar for dette nivået?

— Det er vanskelig å si. I noen situasjoner blir jeg kanskje litt liten, men det får egentlig trenerne bestemme, svarer Sandnes-gutten.

Vevatne debuterte

Tidligere Bryne-spiller Viljar Vevatne fikk også sin debut for Brann da han entret banen kvarteret før slutt. Han hadde bare to treninger med laget i forkant av oppgjøret.

— Det var deilig å komme i gang. Jeg føler vi burde tatt alle tre poengene mot Sandnes Ulf, vi hadde god kontroll på kampen, sier Vevatne.