SANDNES (Aftenbladet): Det var et nykomponert og rimelig skadeskutt Sandnes Ulf-lag som tok i mot Brann til toppoppgjøret i 1. divisjon lørdag ettermiddag. Blant annet stilte Sandnes Ulf med 17-åringen Axel Kryger som debuterte fra start i midtforsvaret.

I strålende solskinn var det hjemmelaget som fikk den beste starten. Anel Raskaj fant Pontus Engblom med et par presise pasninger i bakrommet innledningsvis, men det ble aldri farlig i åpningsminuttene.

Straffespark til Brann

Brann kom til sin første sjanse etter 10 minutter da Marcus Pedersen brukte muskler og stjal ballen fra Aksel Berget Skjøslvik. Spissen forserte mot mål, men skuddet var mest farlig for måkene.

Sandnes Ulf og Brann beholder plassene sine som nummer to og tre på tabellen etter at de spilte 1-1 i Sandnes lørdag. Foto: Lars Idar Waage

Men så skulle det skje noe. Kampen var 20 minutter gammel da Brann angrep og kom seg inn i hjemmelagets 16-meter. Det endte med at Marcus Pedersen ble feid ned av Sandnes Ulf-keeper Ingvar Jonsson.

Dommeren var ikke i tvil og dømte resolutt straffespark, men ga merkelig nok ikke Jonsson kort – det kunne vært rødt.

Straffesparket satte Pedersen selv i mål – like under kroppen til Jonsson som gikk rett vei. 1-0 til Brann. Dermed var også rødtrøyene forbi Sandnes Ulf på tabellen og inntok 2. plassen som gir direkte opprykk.

Hjemmelaget maktet ikke å etablere skikkelig tyngde eller kraft bak angrepene sine. De viste fint småspill og noen presise langpasninger i ny og ne, men det ble stor strekk i laget. Dessuten falt den mest kreative spilleren, Anel Raskaj, så dypt i banen at han ikke fikk brukt sine egenskaper høyere oppe.

Utliknet på frispark

Likevel slo hjemmelaget tilbake bare sju minutter etter målet. Sandnes Ulf fikk frispark fra rundt 22 meter. Kent Håvard Eriksen skjøt rundt muren.

Ballen traff gresset like foran Leciejewski, som feilberegnet hvor skuddet ville komme, og inn i mål. Det var utvilsomt et skudd keeperen burde tatt. Men 1-1 og like langt.

Aksel Berget Skjølsvik fikk en albue i hodet av Kristoffer Barmen etter 36 minutter. Midtbanespilleren blødde kraftig fra hodet i det han forlot banen. Tre minutter senere var han tilbake med bandasje rundt hodet.

Like før pause kunne Erik Huseklepp gitt Brann ledelsen etter å ha dratt seg fri inne i feltet, men skuddet med venstrebeinet strøk en halv meter utenfor.

2. omgang

Sandnes Ulfs Tonny Brochmann løste av det første skuddet etter pausen, men Piotr Leciejewski avverget greit denne gangen. Noen minutter senere rullet Brann opp et par fine angrep, men både Kenneth Sola og Trond Erik Bertelsen fikk blokkert skuddene i siste liten.

Spillet bølget litt fram og tilbake i denne perioden, og det var tydelig at begge lag var interessert i å ta innpå tabelleder Sogndal. Marcus Pedersen kunne gitt Brann ledelsen etter drøye timen, men Ingvar Jonsson reddet headingen.

Brann hadde et lite tak på kampen i denne perioden og framsto en smule farligere de gangene de var frampå. Sandnes Ulf falt langt ned i banen og maktet ikke å støte før langt inn på egen halvdel.

Kvarteret før slutt tok hjemmelaget ut Pontus Engblom og erstattet han med Ole Kristian Langås. Brann-trener Lars Arne Nilsen sendte samtidig den tidligere Bryne-spilleren Viljar Vevatne på banen – og tok ut Erik Huseklepp.

Seks minutter før slutt kom også Azar Karadas inn for bortelaget. Marcus Pedersen hadde gjort sitt.

Det var hjemmelaget som var nærmest seieren på overtid. Tonny Brochmann briljerte teknisk og snurret rundt med Brann-forsvaret før han fyrte av, men Branns keeper var på rett sted og reddet forsøket.

Dermed ebbet oppgjøret ut med poengdeling og 1-1.