— Målvaktene står bak 23-24 prosent redninger. Det holder, i likhet med forsvaret, ikke mål, sa en skuffet landslagssjef Thorir Hergeirsson i møte med det norske pressekorpset i Future Arena.

Marerittstart for Lunde

Kari Aalvik Grimsbø startet kampen i mål for Norge, men kom aldri helt inn i den, og kvartéret før slutt – på stillingen 23-21 til Brasil – slapp Katrine Lunde til. Uten at det tettet igjen bakover. Fire minutter senere ledet Brasil 27-21, og kampen var i realiteten avgjort.

To redninger bidro Katrine Lunde med.

— Dette var kjedelig. Vi gjør mye bra, men er dårlige på visse ting, som at vi slipper inn altfor mange mål. Vi scorer nok til å vinne, sier Kristiansand-jenta.

(Krever innlogging)

— Jeg kunne tatt mer

- Hvordan fornøyd med egen innsats?

— Helt ok. Det var vanskelig å komme inn i den perioden, men selvfølgelig kunne jeg tatt mer, sier 36-åringen.

Det var Hergeirsson helt enig i.

— Normalt ville målvaktene vært på flere skudd. Det ville hjulpet i dag. Da hadde Brasil kanskje scoret fire-fem mål mindre, sier islendingen.

Han understreker at han var misfornøyd med forsvarsspillet generelt, og irriterte seg særlig over at Norge slapp inn flere mål i spille seks mot fem.

— De har reist seg før

Likevel forventer han et helt annet målvaktsspill når Spania venter i neste kamp, og frykter ikke at målvaktenes selvtillit har fått seg en knekk.

— Begge har hatt mange kamper hvor de ikke har fått det til, og reist seg enten det gjelder landslags- eller klubbhåndball. Det er jeg rolig for, sier Hergeirsson.

Om spillet til Aalvik Grimsbø, som holdt Lunde på benken i 45 minutter, sier Kristiansand-jenta som følger.

— Det er vanskelig å stå der bak, men vi kunne selvfølgelig ønsket flere redninger, sier Lunde.

Mørk scoret 12 mål

I RIO: Åge Harald Drangsholt.

I heksegryta Future Arena, hvor både tilskuertallet og stemningen steg utover i kampen, trakk Hergeirrson fram Nora Mørk som Norges beste spiller. Hun klinket inn 12 mål.— All ære til Nora, sier landslagssjefen.