OL i Rio 2016 ble offisielt åpnet under åpningsseremonien i natt. Allerede i dag skal det konkurreres om hele 12 gullmedaljer.

Skytteren Ole Kristian Bryhn var flaggbærer for Norges representanter på åpningsseremonien. Men hos vår nabo i øst, er det noe helt annet som skaper reaksjoner. Nemlig bekledningen.

— Altså, Norge, hva er det dere driver med? Hvite shorts og så en fargeeksplosjon på noe som så ut til å være en slags jakke, skrev Expressen i sin direkte-dekning av åpningsseremonien.

Totalslakter sine egne

De rangerte også Norges bekledning, som er designet av Moods of Norway, Phenix og On, blant de fem verste.

— Jeg så det bare fra avstand, men dette så fryktelig ut. Det var et superhavari, fortsetter avisen.

Likevel er det svenskenes egen bekledning, designet av H&M, som får totalslakt i hjemlandet. Aftonbladet har tatt en runde på sosiale medier:

TOTALSLAKTES: Sveriges OL-tøy. Foto: AP

— Herregud, så grusomme antrekk. Motbydelig! skriver en Twitter-bruker.

— Her har vi spøkt om så mange andre land, også dukker våre helter opp i shorts og treningsgensere? Neeeeeei! skrive en annen.

Innoljet i baris

Men det er én idrettsutøver på åpningsseremonien som høster beundring verden rundt. Det er Tongas taekwondo-håp Pita Nikolas Taufatofua.

STJAL SHOWET: Tongas Pita Nikolas Taufatofua. Foto: Reuters

Taufatofua dukket nemlig opp i bar, oljet overkropp og ikledd en såkalt ta'ovala.

Amerikanske Business Insider kaller ham stjernen av åpningsseremonien.

"En innoljet, skjorteløs Pita Taufatofua er Tongas heteste representant som har fått oppmerksomhet verden rundt", skriver OL-arrangøren på sine nettsider.