Da TUIL og Alta spilte 0-0 i generalprøven tidligere i år tydet det meste på at det kunne bli en tøff opprykkskamp mellom lagene.

Etter åtte serierunder har imidlertid TUIL 24 poeng, mens Alta kun har ni.

– For det første skal vi være ærlig å anerkjenne at det er marginer som har gått vår vei denne våren. Vi vant på overtid mot Skeid og helt på slutten mot Grorud. De kampene kunne fort bikket andre veien, mens Alta har hatt en del stang ut, sier Helstrup.

Selv om luken ned til Alta er på hele 15 poeng avskriver han ikke finnmarkingene helt enda.

– Vi lå 14 poeng bak etter 15 kamper i 2005, og vant divisjonen. Så alt er mulig, sier Helstrup.

At alt er mulig tror imidlertid ikke Alta-spiller Svein-Ove Thomassen.

– Nei, det er ingen vits i at vi skal tenke på å vinne serien, sier han etter 0-3-tapet.

Tror på TUIL

Han og lagkameratene har slitt tungt denne sesongen, og tapt fem av de åtte første.

Svein-Ove Thomassen pådro seg gult kort før pause. Foto: Trond Tomassen

– Det har vært mange enkle baklengsmål og marginer imot. I dag føler jeg at kampen er jevn, men vi slipper inn to tidlige mål. Da blir det tøft, sier Thomassen.Akkurat i øyeblikket virker det som opprykket står mellom TUIL og Finnsnes. Alta slo ut Finnsnes fra cupen tidligere denne sesongen, og Thomassen mener at TUIL er langt bedre enn laget fra Midt-Troms.

– Finnsnes blir nok tøffe å møte på bortebane, men jeg mener TUIL er et bedre lag enn de, sier Thomassen.

Null hull

For Gaute Helstrup og TUIL har det derimot godt på skinner. Laget spilte ikke sin beste offensive kamp for sesongen, men holdt nullen for sjette gang i år.

– Starten på kampen er jevn, men så får vi to tette scoringer. Etter det faller vi litt ned, og klarer ikke å angripe like mye som vi pleier. Defensivt har vi, med noen få unntak, god kontroll. Så alt i alt er vi fornøyd med dagen, sier Helstrup og legger til at det er litt ekstra prestisje i oppgjørene mot Alta.

To baklengsmål på de første åtte seriekampene vitner om et forsvar som det ikke er lett å trenge gjennom.

– Vi forsvarer oss på en annen måte enn vi har gjort i tidligere sesonger. I dag hadde vi tre-fire sjanser imot, og det er uvanlig mye for oss. Og det sier vel egentlig det meste om oss i år, sier keeper Eirik Sørensen som har stått seks av de åtte første seriekampene.