Styreleder Espen Moe i Stabæk Fotball med stevningen som i går ble oversendt Asker og Bærum tingrett. Klubben mener tapet etter overgangssaken beløper seg til 9,8 millioner kroner. Styreleder Espen Moe i Stabæk Fotball med stevningen som i går ble oversendt Asker og Bærum tingrett. Klubben mener tapet etter overgangssaken beløper seg til 9,8 millioner kroner. Foto: ARNE HOLE

Stabæk advarer om «spekulativ» TV 2-dokumentar

TV 2 sender omstridt dokumentar om overgangssaken.

Dokumentaren har fått tittelen «Frifinnelsen». Det har fått Stabæk til å sende en mail til klubbens sponsorer.

«Helhetsinntrykket er at den er spekulativ og ambisjonen er åpenbar, den ønsker å så tvil om den rettskraftige dommen samtidig som den er et forsøk på å renvaske TV 2 for de uriktigheter som de kom med i en tidlig fase av saken», skriver Stabæks styreleder Espen Moe i mailen, melder Nettavisen.

LES OGSÅ:

TV 2 slår tilbake og sier kanalen har gjort en «balansert gjennomgang» av saken.

— Dokumentaren er et sammendrag av hele saken, basert på dels nye opptak og dels opptak som aldri tidligere er publisert. Vi mener dette er en balansert gjennomgang av saken, der alle involverte parter får rikelig med anledning til å kommentere, forklare og utdype, sier nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther.

LES OGSÅ:

— Det er slik at heller ikke rettssystemet er skjermet fra undersøkende journalistikk, men når man lager journalistikk på en rettskraftig dom, påhviler det ekstra aktsomhet. Dette kravet mener vi å ha oppfylt, mener nyhetsredaktøren.

(©NTB)