Stabæks krav var på 9,8 millioner kroner, mens statens ved justis— og beredskapsdepartetmentet tilbud var null. Etter tre dager i retten ble staten mindre steil og tilbød 2,25 millioner før prosedyren startet. Dette mente Stabæk var for lite og ville ikke gå med på forlik. Fotballklubben løp liten risiko ved dette, ettersom 2,25 millioner lå der som en sikker minsteerstatning.

– Vi har hele tiden ment at det er begått urett overfor Stabæk, og vi har stått på det. Endelig har det lykkes en norsk domstol å dele vårt syn, og det er vi veldig glad for, sa styreleder i Stabæk Fotball, Espen Moe, til Budstikka.

Staten skeptisk til tap

Fra dommen kan leses at Stabæk mener tapte sponsorinntekter utgjorde 8,8 millioner kroner. Dette har staten stilte seg svært skeptisk til.

Staten mener at saksøker ikke har sannsynliggjort at straffeforfølgelsen medførte en nedgang i sponsorinntektene av en slik størrelse og hevder at tapt omdømme i seg selv ikke medfører et økonomisk tap.

Saksøkte påpeker at nedgangen i sponsorinntektene fra 2011 til 2012 også skyldes at alle de store sponsoravtalene ble nullstilt da Stabæk flyttet fra Telenor Arena tilbake til Nadderud.

På grunn av en vanskelig økonimisk situasjon i 2011 var Stabæks spillerstall dårligere enn tidligere og laget rykket ned i 1. divisjon. I tillegg var det generelle sponsormarkedet vanskelig. Staten mener dette også kan leses ut fra Stabæks sponsorinntekter i 2014 og 2015. ## Ville ha 12,1 mill.

Opprinnelig ba Stabæk om 12,1 millioner kroner i erstatning, etter at klubben og lederne ble blankt frifunnet på alle punkter i overgangssaken som politiet innledet i 2011. Blant vitnemålene som ikke støttet aktor var Nancy-direktøren –altså parten som skulle ha blitt lurt. Franskmannen uttalte at han ikke trodde Gunnarsson var verd noen ting.

Statens sivilrettsforvaltning ga imidlertid bare 100.000 kroner i oppreisning og 25.000 til dekning av kostnader.

Det fant Bærums-klubben helt urimelige på grunn av tapte sponsorpenger og belastningen for omdømmet.

Utholdenheten var altså verd 3,8 millioner kroner. I tillegg ble staten dømt til å betale 328.000 i saksomkostninger.

Saken:

  • Veigar Pall Gunnarsson ble i 2008 solgt fra Stabæk til Nancy, der han fikk treårsavtale.

  • Islendingen fikk lite spilletid og var tilbake i Stabæk etter ett år.

  • I 2011 gikk Gunnarsson til Vålerenga, etter først å ha blitt linket til Rosenborg.

  • TV 2 «avslørte» at RBK hadde vært villig til å betale fem mill. for Gunnarsson, men Stabæk solgte til VIF for å lure Nancy for overgangspenger. VIF avtalte en opsjon på Herman Stengel verd fire millioner.

  • Politiet i Asker og Bærum brakte saken inn for Asker og Bærum tingrett og gjennomførte ransaking både av klubblokaler og hjemmene til privatpersoner.

  • 12. september 2013: Stabæk frifinnes.

  • 22. desember 2014: Statens sivilrettsforvaltning avviser Stabæks erstatningskrav fra 2. april på 14,1 mill.