I årets første utgave av fotballtidsskriftet Josimar vier magasinet hele utgaven til overgangssaken.

Saken dreier seg om overgangen til Veigar Páll Gunnarsson fra Stabæk til Vålerenga, hvor Stabæk ble beskyldt for å skjule fire millioner av overgangssummen i en opsjon på Herman Stengel. Dette fordi franske Nancy hadde krav på 50 prosent av overgangssummen for islendingen.

— Helt uforståelig

I artikkelen i Josimar vises det til upublisert TV 2-materiale med Jim Solbakken, hvor Solbakkens forklaring er en annen enn det han forklart under rettsaken i 2013. TV 2 har forklart at de ikke har publisert intervjuene med Solbakken på grunn av at premissene for samtalen ikke var gjort tydelige nok.

Nå har den mye omtalte fotballagenten hyret inn advokat John Christian Elden i saken.

– Det er helt uforståelig det som har skjedd, sier John Christian Elden til Dagens Næringsliv.

Ifølge DN skal Elden tidligere denne måneden ha sendt et brevt til sportssjef i TV 2, Vegard Jansen Hagen, og bedt om en forklaring på hvordan materialet har endt opp hos fotballtidskriftet.

— Blir umulig å snakke med ansatte i TV 2

FOTBALLAGENT: Jim Solbakken. Foto: NTB scanpix

— Det er helt umulig å skjønne at en løselig samtale har havnet i et annet nyhetsmedium. Det stiller spørsmål med sikkerheten i TV 2, ikke minst på et prinsipielt grunnlag. Hvis en kilde skal risikere at en samtale plutselig ender på trykk i et annet medium, blir det jo umulig å snakke med ansatte i TV 2, sier Elden til avisen. - At TV 2 i ettertid omdefinerer to fortrolige kildesamtaler til å være klarlagte intervjusituasjoner, bør være et varsko til alle kilder og aktører som tror de kan føle seg trygge og konfidensielle i en «off the record»-samtale med kanalens journalister. At opptakene deretter havner hos, og trykkes av, en konkurrerende redaksjon, må være av norsk, pressehistorisk karakter, skriver Solbakken i en tekstmelding til DN.

— Oppfatter dette som en klar intervjusituasjon

TV 2s nyhetsredaktør, Jan Ove Årsæther, svarer følgende på vegne av TV 2:

— Vi har i flere saker hatt et redaksjonelt samarbeid med Josimar, der vi har utvekslet informasjon. Et redaksjonelt samarbeid på tvers av redaksjoner er slett ikke uvanlig og er helt uproblematisk, sier han til Dagens Næringsliv.

NRK har tidligere omtalt saken, og skrev i januar at de hadde fått sett et av de to intervjuene som er sitert i Josimar, og at det stemmer overens med hva som står i bladet.

— Jim Solbakken kjente til at TV 2 jobbet med saken, det visste han om i flere uker. Vi oppfatter dette som en klar intervjusituasjon, og ser det som uproblematisk å publisere det, sa Håvard Melnæs i Josimar til NRK den gangen.

Generalsekretær Kjersti Løken Stavrum i Norsk Presseforbund har også tidligere reagert på saken.