KLOKKEN 18 TORSDAG:

  • FØLG STORHAMAR-OILERS PÅ AFTENBLADET OG CHAT MED VÅR REPORTER.

Oilers-trener Petter Thoresen gjør flere endringer før toppkampen mot Storhamar torsdag, men gir Ruben Smith fornyet tillit i Oilers-målet, til tross for en middelmådig kamp i Fredrikstad lørdag.

— Ruben fortsetter, men jeg har endret litt på rekkene og håper det gir positive utslag, sier Thoresen.

CDA ned i fjerderekka

Det betyr blant annet at Rudolfs Balcers flyttes opp i andrerekka sammen med Kristian Forsberg og Jean-Michel Daoust, mens høstens store formspiller og Oilers-veteran Christian Dahl-Andersen må ta plass i fjerderekka.

— KeepErne kommer til å spille en nøkkelrolle for begge lag, og for oss blir det viktig å unngå utvisninger. Storhamar er gode i overtall, og vi må være aggressive og våkne kampen gjennom, sier Oilers-treneren, som fortsatt må klare seg uten langtidsskadde Petter Røste Fossen (skulderskade) og kaptein Snorre Hallem (mister resten av sesongen på grunn av en kneskade).

Når laget hans entrer isen foran 6000 Storhamar-supportere torsdag kveld, føler Petter Thoresen seg sikker på at det rette tenningsnivået er tilbake i laget.

Tenningen tilbake

— Det ser bra ut. Vi har snakket grundig gjennom en del ting, og nå mangler det bare at spillerne utfører det i kamp. Jeg merker at det er større tenning i gruppen igjen, og håper at spillerne er klare til å betale prisen det koster å være på topp, sier han før oppgjøret som kan bli helt avgjørende for serieinnspurten.

Med 13 serierunder igje, leder Oilers grunnserien med fem poeng. Stavanger-laget har imidlertid åtte bortekamper igjen, og har tapt tre strake oppgjør på fremmed is.

— Vi har vært i komfortsonen altfor lenge, og ikke vært interessert i å gjøre jobben som kreves. Vi har snakket om at det skal gjøre vondt å forsvare serieledelsen, og jeg er fornøyd med responsen. Det er viktig å huske at spillerne har vært minst like skuffet over prestasjonene som oss, sier Thoresen, som spår en tøff og jevn kamp på Hamar.

SE VIDEO: OPPVASKMØTE I OILERS.

Skal spille fysisk og direkte

Oilers-treneren mener nemlig at Storhamars tekniske ferdigheter er bedre enn Oilers sine.

— Derfor må vi spille fysisk og direkte, og være gode på det som er våre styrker, sier Thoresen, som ikke frykter trøkket som venter når 6000 Storhamar-fans tar plass i OL-Amfiet.

— Jeg tror bare det virker inspirerende for gutta. Vi er vant til å spille foran mye folk, og selv om de pleier å heie på oss, er det alltid gøy å spille i en fullsatt hall.

Forberedt på tøff batalje

Også tidligere Storhamar-spiller Martin Blakseth Huse tror Oilers har en vanskelig batalje i vente i hjembyen.

— Det kommer til å bli knalltøft, men det er vi forberedt på. Vi har pratet mye om det som har gått galt i det siste, og er veldig revansjelystne og sugne på å vise oss fra vår beste side igjen, sier Blakseth Huse, som gleder seg til møtet med et fullsatt Hamar OL-Amfi.

— Vi møter en motstander med stor selvtillit og mye energi, og det kommer til å bli et vanvittig trøkk med mye folk på tribunene. Vi må spille disiplinert og luke bort de dumme feilene. Nå er det enkel, rask og fysisk Oilers-hockey som gjelder, sier 25-åringen.

DIREKTE TORSDAG KLOKKEN 18: