Det tar en liten stund fra vi banker på døren til rekkehuset på Våland til den blir åpnet. Det er ikke så rart.

Etter at Oilers-kaptein Snorre Hallem skadet kneet sitt på trening lørdag 27. desember, har han stort sett sittet i et hjørne av den store sofaen i stua. Der har han sett Oilers tape to av fire seriekamper, begge på bortebane. Nå tar han imot oss på krykker, tett fulgt av hundene Leah (1) og Kita (7).

Blant de mest meritterte

Siden 13. desember har Oilers rotet bort ni poeng på fremmed is og tapt tre strake bortekamper. Det er en utvikling Hallem liker dårlig.

— Det er forferdelig å se kampene våre på tv, og veldig kjedelig ikke å kunne bidra. Jeg vet så godt hvordan gutta har det, og hvor frusterende det er når det går dårlig. Samtidig er det bare små justeringer som skal til før vi er tilbake på sporet, og det er helt normalt at et lag opplever en bølgedal i løpet av en lang sesong, sier Snorre Hallem til Aftenbladet.

Etter nærmere 800 kamper i norsk topphockey og 19 sesonger som elitespiller, innser kapteinen at karrieren går mot slutten. Det er allerede klart at han mister resten av sesongen. Sesongen som kanskje skulle vært hans siste. Men selv om han fyller 36 år i februar og har en utgående kontrakt med Oilers, vil ikke Hamar-karen si at han er ferdig helt ennå.

Vil tilbake til hallen

— Det er selvfølgelig kjipt å bli skadet nå, og det kom utvilsomt brått på. Men det er en del av gamet, og ikke verdens undergang. Det gjelder å ha fokus på det man kan gjøre noe med. Målet mitt nå er å starte opptreningen og bli bra igjen i kneet så fort som mulig, sier han.

Snorre Hallem (35) røk korsbåndet i høyrekneet i 2006. Nå fører en skade i venstrekneet til at han mister resten av sesongen. Hunden Leah holder ham med selskap. Foto: Jonas Haarr Friestad

Hockeyveteranen skal gå på krykker i ytterligere fire uker og får behandling hos fysioterapeut tre-fire ganger i uken. Hallem håper å være tilbake i jobben som prosjektleder hos Byggmester Sagen snart, og er kvitt de verste smertene etter en vellykket operasjon. Men han merker hvordan lårmuskulaturen svinner nesten dag for dag.— Jeg har mistet mye allerede, og har en lang opptreningsperiode foran meg. Jeg har hatt framgang den siste uken, men det er utrolig kjedelig å sitte hjemme uten å kunne gjøre noe som helst, sier 35-åringen, som imidlertid satser på å være tilbake i DNB Arena denne uken.

Vært med på mye

— Det er ikke så mye jeg kan bidra med, men jeg kommer til å se kampene, være i hallen når laget trener, snakke med gutta og komme med innspill. Men det er de på isen som må gjøre jobben, og akkurat nå mangler vi litt her og der. Det er lettere å se når man følger med utenfra, mener den skadde kapteinen.

Han har godt selskap av hundene sine. Kona Nina jobber på sykehuset rett over gata. Dit trillet hun Oilers-mannen i rullestol i dagene etter operasjonen.

— Jeg føler meg fortsatt som en del av laget, og er absolutt motivert til å komme tilbake i form. Jeg vil bli så frisk at jeg kunne vært tilgjengelig for spill igjen. Jeg hadde mange tanker om framtiden, men skaden har endret litt på situasjonen. Jeg blir jo ikke yngre med årene, og må uansett gi meg en gang. Og jeg er heldig som har fått være med på så mye, sier Hallem.

Nøkkelkamp neste

Helt mett virker han imidlertid ikke, selv etter totalt sju NM-gull og fire seriemesterskap. Han debuterte i eliteserien under Petter Thoresen som 17-åring, og avslutter trolig karrieren under samme mann, etter snart 10 år i Stavanger.

Oilers-kaptein Snorre Hallem slik vi er vant til å se han. Foto: Pål Christensen

Til tross for en dalende formkurve, har Hallem stor tro på at serieleder Oilers skal klare å slå tabelltoer Storhamar foran bortimot 6000 tilskuere i Hamar OL-Amfi torsdag.— Vi har ikke vært helt der vi skal være i det siste, og må opptre med litt mer smartness. De andre lagene kommer for å spille på våre feil, og det kan vi ikke tilfredsstille. Oppgjøret mot Storhamar blir en nøkkelkamp mot et lag som er veldig i flytsonen, men jeg har stor tro på at vi skal klare å snu skuta. Det krever imidlertid full skjerping. Pucken spretter Storhamars vei for tiden, men med hardt arbeid og disiplin bør vi slå dem. Det krever at vi er topp skjerpet og viser hva som bor i oss, sier Snorre Hallem.

Ønsker forsterkninger velkommen

Selv om Oilers nå jakter forsterkninger som skal bidra til suksess i serieinnspurten og NM-sluttspillet, mener kapteinen at det er de rutinerte Oilers-spillerne som må dra lasset.

— Det er spillere som Dennis Sveum, Henrik Solberg, Peter Lorentzen og Ruben Smith som må være grunnmuren nå. Nye spillere kan bidra til større bredde og spissing, og det har vi hatt stor suksess med de siste årene, sier Hallem.

Han er ikke den som roper høyest, krangler i sosiale medier eller stjeler mest oppmerksomhet. Men Snorre Hallem har oppnådd mye som hockeyspiller, også etter at han flyttet til Stavanger i 2005. — Jeg er nok en ganske tilbaketrukket type av natur, men jeg er veldig fornøyd med det jeg har fått til. Det største høydepunktet var helt klart det første NM-gullet med Oilers i 2010. Vi var en gjeng som hadde slitt i motgang sammen i mange år, og da vi endelig lyktes var det en fantastisk unik og god følelse, sier 35-åringen.

Mot slutten

Gjennom en lang hockeykarriere har han blitt motivert av framgang, gode resultater og det hele tiden å oppleve utvikling.

— Hvert år er et nytt prosjekt, og hvert prosjekt består av en gruppe på 20-30 personer som vil skape noe sammen. Det har blitt viktigere for meg etter hvert, og det å vinne er betalingen til slutt. Det er ikke helt meg å spre livet mitt rundt til hele verden. Jeg synes det man holder på med bør være det viktigste, og får overskrifter når jeg fortjener det, sier Hallem.

Kanskje er det ikke så mange overskrifter igjen.

FAKTA:

Navn: Snorre Hallem.

Født: 22. februar 1979 på Hamar.

Bosted: Våland.

Yrke: Hockeyspiller i Stavanger Oilers og prosjektleder i Byggmester Sagen (utdannet bygningsingeniør).

Sivilstatus: Gift med Nina.

Høyde: 186 cm. / 96 kg.

Tidligere klubber: Storhamar, Nyköping, Arboga.

Meritter: 7 NM-gull, 4 seriemesterskap, 21 offisielle VM-kamper (A-landskamper), 3 B-VM, 2 OL-kvalifiseringer.

VIDEO FRA MANDAGENS OILERS-TRENING: