SOLA-OPPSAL 24-27

SOLA (Aftenbladet): Rælingen slo Skrim med 33-28 og er dermed á poeng med Sola på tabellen, men foran gultrøyene på innbyrdes oppgjør. Rælingen møter Byåsen (b) og Tertnes (h) i sine to avsluttende kamper, mens Sola besøker Skrim på Kongsberg og avslutter hjemme mot Byåsen.

— Dette skal vi klare. Det var surt å tape denne kampen for Oppsal, men jeg tror hele laget er veldig giret på å hente poeng mot Skrim 6. april, sier målvakt Kimberley Bleivik, som var Solas beste. Hun kunne likevel ikke forhindre at Oppsal vant med tre mål i Åsenhallen onsdag.

Normalt sikre skyttere som Tonje Nøstvold og Malin Holta traff ikke veldig bra. Nøstvold scoret bare en gang på åtte forsøk, mens Holta scoret sju mål på 18 forsøk.

Bak før pause

Sola manglet treffsikkerheten i angrep, og gjorde i tillegg alt for mange tekniske feil før pause. Bare to ganger, på 1-1 og 6-6 var vertinnene a jour med sine gjester, og halset både to, tre og fire mål bak. I første halvdel av omgangen satt forsvarsspillet til Sola bra, men etter hvert begynte jentene å få problemer når Oppsal satte tempo på ballen. Det var derfor helt fortjent at Oslo-laget var foran ved pause.

Jevnt i 2. omgang

Så brukte Sola bare drøye tre minutter på å hente opp Oppsals ledelse tidlig i 2. omgang. Sherin Obaidli utiknet til 14-14 og så fulgte lagene hverandre til 24-24 med bare to og et halvt minutt igjen på klokken. Men i sluttminuttene var det gjestene som var skarpest, scoret tre ganger uten at Sola klarte å redusere og vant kampen 27-24. — Dette var ufattelig surt. Da vi hentet inn Oppsal tidlig i 2. omgang hadde vi dem i kne, men dessverre bommet vi på for mange sjanser. Nå må vi i stedet reise til Kongsberg for å å slå Skrim hvis vi skal sikre sluttspillplass, sier trener Knut Ove Joa til Aftenbladet.