KATOWICE: Har du stusset over proposjonene på de norske flaggene under håndball-EM? Det er det flere som har gjort, og de som har ergret seg mest har tatt saken opp med Norges Håndballforbund. Nå prøver NHF å påvirke arrangøren til å få de riktige på plass.

— Jeg tror ikke vi klarer å få byttet ut alle flaggene i hallene og bybildet, men muligens det som følger laget inn på banen som jo er det mest synlige for TV-seerne, sier kommunikasjonsansvarlig Kirsten Birkeland i Norges Håndballforbund. Hun bekrefter at flere har tatt kontakt med forbundet og påpekt at polakkene ikke har korrekte norske flagg.

Bjarte Myrhol og Ole Erevik med det norske flagget før Norges første EM-kamp. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

— Det er for øvrig den samme feilen på alle flagg som har kors, og dette har flere nordmenn reagert på og gitt oss beskjed om, sier Birkeland.

Også "feil" i nasjonalsangen

— Det er arrangøren som skal sørge for at flagg og nasjonalsanger er riktige, men denne gangen har de ikke gjort en grundig nok jobb og heller ikke kontaktet forbundene for å sjekke at flaggene er korrekt, sier Birkeland.

— Disse flaggene henger i alle hallene og rundt i bybildet i alle de fire EM-byene. Vi tror derfor ikke at vi vil få gjennomslag ved å kreve at de byttes ut. Men vi vil ta opp dette med det Europeiske Håndballforbundet for å sikre at det utarbeides retningslinjer for fremtidige mesterskap slik at dette ikke skjer igjen, sier kommunikasjonssjefen, som forteller at heller ikke nasjonalsangen var korrekt i åpningskampen. Den som ble spilt gikk altfor langsomt. Dette er nå rettet opp.

Så er det bare å håpe at det blir bruk for korrekte, norske flagg i hovedrunden i Krakow.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor sterke og fryktløse norske utøvere hylles, vi diskuterer Liverpool og idrettens juks og fanteri: