KATOWICE: God flyt fremover og fem scoringer mot Kroatia. Forsvarsmessig, derimot, ble det vrient for bergenseren.

Selv om kroatene til slutt kom til kort, fikk de tidvis gode arbeidsforhold på hans side i forsvar.

— Jeg skulle gjerne ha klart å stoppe dem flere ganger bakover. Vi tapte for mange mann-mann-dueller, og jeg sto for en del av dem, sier Reinkind til adressa.no.

Foran tirsdagens viktige EM-dyst mot Hviterussland har Rhein-Neckar Löwen-spilleren planer om å heve nettopp den delen av spillet.

Andreplass på toppscorerlisten

Og det trengs, for hviterussernes store stjerne, Siarhei Rutenka, er mannen som skal angripe området Reinkind har hovedansvaret for å forsvare.

— Det er han som skal gjøre så å si alt på det laget, sette opp spillet og score mye mål. Jeg må få sett litt video og forberede meg mentalt på at det kommer til å smelle, sier han.

Rutenka er på andreplass på toppscorerlisten hittil i EM med 16 mål på to kamper. Kun makedonernes Kiril Lazarov (17) er bedre.

— Føler du et ekstra ansvar?

— Man merker det litt når man møter den antatt beste på sin plass. Så man må bare forberede seg litt ekstra, og prøve å gjøre det lille ekstra for å være 100 prosent klar.

Oppskriften høres for så vidt enkel ut.

— Vi må spille tøft, men fair, og gi dem juling slik at de ikke har lyst til å komme inn hver eneste gang, sier Reinkind.

— Blir deilig

Akkurat dét gleder forsvarskjempen Petter Øverby seg til. Norges høyeste spiller med 199 centimeter på strømpelesten foretrekker å møte lag som Kroatia og Hviterussland.

— Det passer meg ganske bra å møte spillere som er store og treige. Da kan jeg bruke styrke og smelle på litt ekstra. Jo større jo bedre, egentlig, sier han og gliser.

Han er – som Reinkind – forberedt på en tøff kamp tirsdag kveld. Norsk seier vil gi avansement til hovedrunden med minst to poeng i lommen, kanskje fire.

— Hviterussland er gode, men spiller vi som vi gjorde mot Kroatia vinner vi.

- Og så får du gitt litt juling?

— Ja, det blir deilig.

Kampen mot Hviterussland vises på TV3 klokken 1815. Du kan følge den direkte her!