KYPROS — NORGE 1-3:

LARNAKA: - Vi var best, men gjorde ingen god kamp. Det betyr ikke noe nå. Vi tok de fire poengene vi skulle mot Sveits og Kypros, sier Drillo til Max.

— Vi gjorde en god kamp mot Sveits, og en middelmådig her, sier landslagssjefen.

Norge kom til Kypros fra en solid prestasjon og 1-1 i Sveits, og spørsmålet foran kampen på Antonis Papadopoulos Stadium var om trenden ville fortsette. Kypros kan være en vanskelig motstander på sin hjemmebane, noe de helblå også viste i perioder i Larnaka. Etter to kjappe mål like før pause sto det 1-1 lenge.

Men Norge stakk av med seieren, først og fremst takket være innbytter Joshua King. 20-åringen kom inn for Alexander Søderlund etter hvilen, og ti minutter før slutt skaffet han straffe for Norge. Like etter at Tarik Elyounoussi hadde gitt Norge en 2-1-ledelse, satte King selv spikeren i kisten med en vakker scoring.

Norge vant 3-1 på ferieøya, og håpet om VM i Brasil lever i høyeste grad for Drillos disipler.

Sveits vant 2-0 borte mot Island og Albania slo Slovenia 1-0 hjemme. Det betyr at Norge overvintrer på andreplass i gruppen med sju poeng, tre bak Sveits. Norge har spilt tre av fire kamper borte.

- En dårlig kamp av oss. Men Kypros var såpass svake at vi burde vinne, sier kaptein Brede Hangeland til Max.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport

Svak start

Det åpnet nølende for Norges del, og det var mye gi og ta før Kypros fikk kampens første sjanse etter 12 minutter. Rune Almenning Jarstein gjorde en kjemperedning på en hard heading fra Giorgos Efrem.

Norges keeper ble muligens overmodig etter den gode prestasjonen, og holdt på å dumme seg ut like etterpå da han var utenfor 16-meteren for å avverge et Kypros-angrep. Dommer Pawel Gil så ingenting ulovlig i situasjonen, selv om hjemmepublikum pep og nok mente Kypros burde hatt et frispark.

Tarik Elyounoussi fikk Norges første avslutning på mål da han løp seg fri på sin venstrekant og avsluttet godt. Den kypriotiske keeper Tasos Kissas reddet muligheten.

Kypros farligst

Norge hadde ballen mye, men Kypros hadde mulighetene i første halvdel av første omgang. Det så farlig ut igjen etter 20 minutter da Dimitris Christofi løp opp en ball i bakrommet. Heldigvis for Norge ble aldri Vincent Labans forsøk på avslutning farlig.

Norge fikk en enorm mulighet like etter. John Arne Riise slo inn i feltet mot Brede Hangeland. Midtstopperen nådde ikke helt ballen på hodet, men ballen endte i stanga likevel. Vegard Forren var farlig fremme på returen uten å nå mål. En lignende situasjon kom ti minutter før pause, og igjen var Forren ytterst nær å gi Norge ledelsen.

Etter en slapp åpning, var Norge plutselig gode i kveldsvarmen i Larnaka. Etter at Jarstein grep godt inn og avverget en kypriotisk mulighet etter 39 minutter fikk Norge en dobbelsjanse. Både Ruben Yttergård Jenssen og Daniel Braaten var nær, men avslutningene ble avverget av hjemmelaget.

To kjappe mål før pause

Hjemmelaget tok ledelsen imot spillets gang. Tarik Elyounoussi slapp sin mann på Norges venstrekant. Efstathios Aloneftis gled inn i 16-meteren og fra skrått hold lobbet han over Rune Almenning Jarstein. Ballen fikk en berøring fra Riise på sin vei inn i mål, og det var nok ingen keepertabbe av Jarstein.

Men Norge tok frem taktene fra Sveits-kampen. Bare minuttet etter Kypros' ledermål var bortelaget ajour. Og som i Bern på fredag var Brede Hangeland sist på ballen. Riise slo igjen inn i feltet, Alexander Søderlund prøvde å skyte, men ballen ble reddet av midtstopper Dossa Junior etter en svak inngripen av keeper Kissas. Returen hamret kapteinen i mål, og lagene kunne gå til pause på stillingen 1-1 etter en omgang med Norge på både godt og vondt.

- Litt tilfeldig at det var meg som scoret. Det var litt flipperspill i feltet, og jeg fikk en lett jobb med å score, sier Hangeland.

(saken fortsetter)

DÅRLIG: Norge fikk en dårlig start da et innlegg gikk i mål bak Rune Almenning Jarstein. FOTO: Digitalsport

Kypriotisk keeperbytte

Egil Olsen gjorde en endring i pausen, og Joshua King kom inn for Søderlund. Kypros, på sin side, gjorde også et bytte i pausen, men ble tvunget til et keeperbytte ikke lenge etter. Tasos Kissas slet med en skade, og Antonis Giorgallidis kom inn i hjemmelagets mål. Reservekeeperen var på ingen måte klar til å komme inn umiddelbart, og kampen tok pause i omlag fem minutter bare fem minutter inn i omgangen.

Etter en snau time fikk vi nok en norsk kjempemulighet. Tarik Elyounoussi stakk gjennom etter en heading fra Braaten, men Giorgallidis fikk vist seg frem med en redning.

Etter en meget tam periode midtveis i andre omgang, hvor lagene begynte å se slitne ut, skjedde det endelig noe igjen 20 minutter før slutt. Markus Henriksen la et presist innlegg fra høyre kant, og foran mål sto Ruben Yttergård Jenssen. TIL-spillerens heading gikk imidlertid rett på keeper.

Et kvarter før slutt ble Yttergård Jenssen tatt av. Valon Berisha kom inn på den norske midtbanen, og fikk umiddelbart se et kypriotisk angrep som endte med skudd like utenfor. Giorgos Efrem avsluttet fra skrått hold etter en stikkball forbi det norske forsvaret.

SOM SIST: Kaptein Brede Hangeland gjorde som mot Sveits og utlignet like etter at motstanderen scoret: FOTO: Scanpix

Tarik og King grep inn

Norge hadde som i første omgang mye ball, og ti minutter før slutt gikk Joshua King på gjennomløp inn i feltet. Manchester United-spilleren ble felt av Dossa Junior og den polske dommeren pekte på straffemerket. Tarik Elyounoussi gikk frem og satte ballen rolig forbi Giorgallidis, og Norge var foran i Larnaka. RBK-spilleren kunne feire foran de omlag 500 norske tilskuerne bak mål.

— Den skulle i mål, sier Elyounoussi til Max.

- John Arne (Riise) prøvde seg, men jeg ville ta straffesparket. Jeg hadde en god følelse.

Bare to minutter etterpå var kampen avgjort. Denne gang var det Elyounoussi som spilte gjennom King. 20-åringen dro seg vakkert inn i feltet og avsluttet kontant i venstre hjørne.

- Deilig å score. Jeg håper at det var det første av mange landslagsmål, sier King til Max.

Like før slutt fikk etterinnkalte Ardian Gashi sin første landskamp siden 2005 da han kom inn for Magnus Wolff Eikrem. Norge sikret inn de siste minuttene og dro i land en trygg seier til slutt.

Kypros – Norge 1-3 (1-1)

Antonis Papadopoulos stadion

Ca. 5000 tilskuere

Mål : 1-0 Efstathios Aloneftis (42), 1-1 Brede Hangeland (44), 1-2 Tarik Elyounoussi (str. 81), 1-3 Joshua King (83).

Dommer : Pawel Gil, Polen.

Gult kort: Jason Dimitrou (49), Sinisa Dobrasinovic (56), Efstathios Aloneftis (71), Elias Kharalambous (80), Kypros, Espen Ruud (64), Daniel Braaten (82), John Arne Riise (87), Norge.

Lagene:

Norge (4-5-1): Rune A. Jarstein – Espen Ruud, Brede Hangeland, Vegard Forren, John Arne Riise – Daniel Braaten, Markus Henriksen, Magnus Wolff Eikrem (Ardian Gashi fra 90.), Ruben Yttergård Jenssen (Valon Berisha fra 75.), Tarik Elyounoussi – Alexander Søderlund (Joshua King fra 46.).

Ubenyttede reserver: Espen Bugge Pettersen, André Hansen – Tom Høgli, Kjetil Wæhler, Henning Hauger, Jonathan Parr.

Kypros (4-2-3-1): Tasos Kissas (Antonis Giorgalidis fra 55.) – Athos Solomou, Dossa Junior, Angelis Kharalambous (Jason Dimitrou fra 46.), Elias Kharalambous – Marios Nikolaou, Sinisa Dobrasinovic – Giorgos Efrem, Vincent Laban, Efstathios Aloneftis – Dimitris Khristofi.