Med 1-1 på tavla og ti minutter igjen av kampen, stod Tarik Elyounoussi klar til å sende Norge et langt steg nærmere VM i Brasil i 2014. Da dukket John Arne Riise opp. Riise hadde lyst til å kopiere straffemålet mot Slovenia, og spurte om å få ta straffesparket. Utidig oppførsel av landslagsveteranen, mener Steffen Iversen.

Dersom Tarik er satt opp til å ta straffen, så er det han som skal ta den , sier RBK-spissen.

Iversen, som i følge seg selv kun har bommet på «fire straffer på 15 år», klarer ikke å se en eneste god grunn på lagets vegne for Riises spørsmål.

Han så vel sikkert for seg overskriftene, tenker jeg. Med scoring hadde han blitt helten igjen, og det liker han å være , smeller det fra Iversen.

Håpløst

Onsdag sa Drillo til VG Nett at Tarik Elyounossi stod øverst på lista. Assistent Ola By Rise sa derimot etter kampen at det var etter planen at Elyounoussi og Riise skulle kommunisere seg i mellom om hvem som «virkelig hadde lyst» til å ta straffesparket.

— Det var vi to som sto på straffelisten, så vi bare diskuterte hvem som skulle ta den, sa Riise selv om situasjonen til VG nett etter kampen.

Den forklaringen kjøper ikke Bent Skammelsrud, som fulgte RBKs trening i dag.

Det er bestemt hvem som skal ta den straffen. Og da er det håpløs oppførsel av Riise. Jeg ble rett og slett forbannet da jeg hørte det , sier den tidligere RBK-spilleren.

Selv var han fast straffeskytter, og mener dette aldri ville skjedd på Lerkendal.

Det ville ikke skjedd, for her vet vi rollene våre. Selvsagt kan det oppstå situasjoner hvor den som står øverst på lista ikke ønsker å ta straffesparket, men det blir noe helt annet enn det jeg oppfattet skjedde på Kypros , sier han.

Økte presset på Elyounoussi

«Alle» på Lerkendal er enige om at Riises opptreden kun var egnet til å legge mer press på Elyounoussi.

Det er jævlig dårlig gjort av John Arne å legge mer press på Tarik. Det er jo det som skjer. Sånne episoder lager unødvendig støy i pressen også. John Arne må begynne å lære litt snart nå , Steffen Iversen.

Riise burde latt det være. Det er nok press i en sånn situasjon som det er , sier Daniel Fredheim Holm

— En straffeskytter har i utgangspunktet alt å tape, og har derfor nok med seg selv i en slik situasjon. Når en lagkompis da legger ekstra press på for å ta fra deg straffen¿Jeg skjønner ikke tankegangen i det hele tatt, sier Bent Skammelsrud.

Det var feil av Riise. Men det tyder jo på at Tarik har en psyke av gull da , sier Rade Prica.