Frankfurt – LSK Kvinner 0-2, 2-2 sammenlagt (5-4 på straffer)

Det så mørkt ut av LSK-damene tapte 0-2 i første del av åttedelsfinalen i Champions League, på hjemmebane mot Frankfurt, men i Tyskland slo det norske laget tilbake.

Emma Lundh og Marita Skammelsrud Lund sscoret hvert sitt mål. Først Lundh etter tolv spilte minutter, og så Lund 20 minutter før full tid. Det betydde at kampen gikk til ekstraomganger i Frankfurt.

Der ble det ingen mål, og dermed måtte kampen avgjøres ved hjelp av en straffesparkkonkurranse.

Foran relativt få tilskuere i Frankfurt scoret spillerne én etter én, frem til Sherida Spitse gikk mot straffemerket som LSKs femte skytter. Den nederlandske 25-åringen hadde allerede bommet fra krittmerket i kampen, da Emma Lundh ble felt innenfor 16-meteren 29 minutter ut i første omgang, og på forsøk nummer to gikk det ikke noe bedre.

Skuddet var hardt og keeperen kastet seg i motsatt retning, men dessverre for LSK og Spitse, så gikk den langt utenfor målet. På den påfølgende straffen gjorde ikke Frankfurts Mandy Islacker noen feil, og dermed er det tyske storlaget videre til kvartfinalen i Champions League — på bekostning av det som var Norges eneste gjenværende representant i Europa-turneringen.

Utlignet i andre omgang

Romerrikingene gjennomførte en god første omgang i sterk motvind, og hevet seg betraktelig fra hjemmeoppgjøret. Det lovet bra for en annen omgang med fordel av medvind.

I pausen var det tydelig at Frankfurt-treneren hadde endret kampstrategi. Det meste dreide seg om forsvar de siste 45 minuttene for tyskerne.

Det ga LSK Kvinner flere muligheter, men utligningen lot vente på seg. Først med 19 minutter igjen på kampuret sikret de norske jentene ekstraomganger. Marita Skammelsrud Lund gjorde 2-0 med et flott skudd.

Straffe-drama

I ekstraomgangene turde verken Frankfurt eller LSK Kvinner å ta de store sjansene offensivt. I tillegg økte vinden, og spillerne fikk større problemer med å få kontroll på ballen. Det måtte straffesparkkonkurranse til for å kåre vinneren.

Det norske laget fikk ta den første straffen, og Isabell Herlovsen ga LSK en fin start med mål via stolpen.

Også Marita Skammelsrud Lund, Mandy van den Berg og Anja Sønstevold scoret sikkert fra straffemerket, men det gjorde også tyskernes spillere.

På lagenes femte straffe kunne Spitse gjøre opp for straffebommen tidlig i kampen, men sendte ballen utenfor mål. Mandy Islacker avgjorde på tyskernes femte forsøk.