LSK KVINNER — ARNA-BJØRNAR 4-1

Det var kanskje for mye å be om, men med seier over LSK Kvinner ville Arna-Bjørnar hindret en storslått fest i Lillestrøm søndag kveld. Med seier over bergenserne ville seriegullet nemlig være sikret for LSK, selv med fire serierunder igjen å spille.

Derfor gikk det kanskje som det måtte gå på Romerike. Arna-Bjørnar ble slått 1-4, og LSK kunne juble for sitt andre strake seriegull.

— De er veldig fortjente vinnere. De er det mest solide og helstøpte laget i denne ligaen, sier Arna-Bjørnar-trener Bjarne Hagen.

Herlovsen-hat trick

Han var likevel mest opptatt av hva hans egne damer presterte. For etter å ha havnet under allerede etter åtte minutter, slo laget hans umiddelbart tilbake da Ine Wedaa plasserte ballen i det lengste hjørnet og sørget for en utlikning to minutter senere.

Det resultatet skulle imidlertid ikke stå seg lenge. etter 24 minutter var Toppseriens toppscorer, Isabell Herlovsen, på pletten i igjen, og scoret sitt og LSKs andre for kampen. Snaue ti minutter før pause økte Sherida Spitse ledelsen til 3–1. I annen omgang kjempet Arna-Bjørnar innbitt for en utlikning, men klarte aldri å gi LSKs keeper helt store problemer. I stedet fullførte Herlovsen sitt hat trick på tampen og fastsatte sluttresultatet til 4–1. — Vi hadde jo et lite håp om å ta med oss poeng herfra, men vi innser at vi tapte for et bedre lag, sier Hagen.

- Misvisende resultat

Etter en god høst med flere sterke resultater, så han på LSK-kampen som en god test på hvor langt laget hans hadde kommet etter den begredelige høsten. Fasiten var nok ikke helt som han hadde håpet, eller?

— 4-1 er et styggere resultat enn kampen skulle tilsi. Jeg følte egentlig at vi var med i kampen helt til de scoret sitt fjerde mål, og det kom som en konsekvens av at vi måtte risikere mye offensivt, sier Hagen.

Arna-Bjørnar tok bronsen i Toppserien forrige sesong, men har i år ikke vært i nærheten av edelt metall.

- Ingen unnskyldning

- Er avstanden opp til LSK større enn du så for deg før sesongen?

— Vi er personellmessig svekket fra forrige sesong, mens de er styrket. Laget deres er fullt av VM-spillere, mens vi ikke har noen. Jeg vil ikke bruke det som noen unnskyldning, men det danner et bilde av hvor lagene står i forhold til hverandre akkurat nå, sier treneren, som tok over etter Morten Kalvenes før sesongen.

Han er likevel overbevist om at laget hans er godt nok til å slå et lag som LSK i en enkeltkamp. Noe han mener de har vist alle tre gangene lagene har møttes i år – både under og før sesongen.

— Målet er at vi skal gjøre luken enda mindre og igjen bli et lag som kjemper om medalje. Men det klarer vi ikke i år, sier Hagen.