Henrik Kristoffersen (21) lå på en delt fjerdeplass foran den andre omgangen i storslalåmen i Beaver Creek søndag kveld.

— Jeg var litt feig på toppen, men ellers kjørte jeg en god omgang, sa nordmannen til NRK mellom de to omgangene.

Kristoffersen var drøye halvsekundet bak ledende Marcel Hirscher fra Østerrike, og 16 hundredeler bak en pallplass.

Jansrud og Haugen feilet

Aksel Lund Svindal avgjorde like før start at han ikke kome til å kjøre søndagens storslalåm, men både Leif Kristian Haugen (9. plass, 1.16 bak), Kjetil Jansrud (15.plass, 1.58 bak) og Rasmus Windingstad (25. plass, 2.26 bak) stilte til start i den andre omgangen.

Henrik Kristoffersen var tydelig sliten etter målgang i andre omgang av storslalåmrennet søndag. Foto: Reuters

Kjetil Jansrud fikk til en ok omgang nummer to, og kjørte inn til en foreløpig fjerdeplass, 62 hundredeler bak ledende Roland Leitinger, som kjørte en veldig god omgang.Leif Kristian Haugen fikk det ikke helt til, og kjørte inn til en foreløpig femteplass.

— Det er ikke helt den gode tyngden i kjøringen. Det er litt å jobbe med, sa NRK-ekspert Marius Arnesen om Haugens andre omgang.

KOMMENTAR:

Hundredelet foran

Så var det tid for Henrik Kristoffersen. Nordmannen kjørte godt nedover hele løypa, og holdt god avstand til løperne som allerede hadde kjørt i mål. Kristoffersen kom inn til bestetid, og over målstreken la han seg rett ned helt utslitt.

– Det føles veldig bra. Jeg hadde absolutt ikke trodd det i denne bakken. Jeg har aldri fått det til ordentlig her, heller ikke i storslalåm i VM. Jeg har endret litt på utstyret for at det skal passe den amerikanske snøen litt bedre, og det ser ut til å fungere ganske bra, sier han til NTB.

Men ledelsen skulle ikke vare lenge. Etter Henrik Kristoffersen kom franske Victor Muffat-Jeandet og slo vårt norske håp med 33 hundredeler.

Victor Muffat-Jeanet, Marcel Hirscher og Henrik Kristoffersen på pallen etter storslalåmrennet søndag. Foto: Reuters

Bak han kom André Myhrer som kjørte inn til tredjeplass, hundredelet bak Henrik Kristoffersen. Tyske Stefan Luitz gjorde en kjempefeil, og havnet langt bak. Dermed sikret Henrik Kristoffersen pallplassen.

Men ingen kunne gjøre noe med Marcel Hirscher. Østerrikerren var hele 98 hundredeler foran franskmannen på andreplass, og over sekunder foran Kristoffersen som kapret tredjeplassen.

— Solid hele veien

– Han er en utrolig idrettsmann og en utrolig skiløper. Absolutt en av de største gjennom tidene. Det skal fortsatt bli vanskelig å ta ham, men vi jobber hardt for å gjøre det, sa Henrik Kristoffersen.

— Veldig gledelig med pallplass til Henrik. Sterkt! utbrøt Marius Arnesen.

– Det var veldig solid hele veien. Han har slitt litt med toppfarten, men nå har han åpenbart knekt koden i storslalåm, sier Claus Ryste, alpinistenes sportssjef, til NTB.

– USA-runden har vært veldig god. I dag har vi tre mann i topp 15 og en til som tar poeng. Samtidig har Kilde tatt store steg. Vi har en stor bredde nå, sier Ryste.

Leif Kristian Haugen endte på 12. plass, og Kjetil Jansrud på 15. plass. Rasmus Windingstad endte på 29. plass.