Zlatan Ibrahimovic er kjent for sine kontroversielle uttalelser. Nå spekuleres det om den svenske fotballstjernens siste oppsiktsvekkende utspill kan spille en rolle i det franske lokalvalget, som går av stabelen på søndag.

Det hele startet søndag, da Zlatans Paris Saint-Germain tapte for Bordeaux i en ligakamp.

Etter kampen raste svensken mot dommerne.

— På 15 år har jeg aldri sett en slik dommer. I dette drittlandet! Dette landet fortjener ikke engang PSG!, utbrøt Zlatan, ifølge franske Infosport+.

Zlatan beklaget utbruddet allerede dagen etter, og sa at det «ikke var rettet mot Frankrike eller det franske folk».

Episoden har likevel skapt bølger i det franske samfunnet.

Le Pen med oppfordring

Spesielt karakteristikken av Frankrike som et «drittland» har vekket harme, og med kun dager igjen til lokalvalget, har ikke landets mest kjente politikere latt sitatet forbigå i stillhet.

Front National er i vinden i Frankrike, og leder Marine Le Pen (bildet) kan ha gjort seg enda mer populær med sine uttalelser om Zlatan Ibrahimovic. Foto: AP

Marine Le Pen, leder for Front National — Frankrikes mest innvandringsfiendtlige parti, var nådeløs i sin omtale av Zlatan.- De som ser på Frankrike som et drittland, kan dra herfra. Sånn, så enkelt er det, sa Le Pen på mandag ifølge the Guardian.

Det var Le Pens uttalelser som startet et politisk kappløpom å fordømme uttalelsen. Det mener hvert fall den svenske utenrikskommentatoren Elisabet Frerot.

— Zlatan har tråkket i et politisk vepsebol, sier Frerot til fotbollskanalen.se.

— Det er også selvsagt at de andre politikerne svarer på det, det er de tvunget til å gjøre. Det er valg på søndag. Marine Le Pen kan få 30 prosent av stemmene, og Front National kan bli største parti, utdyper hun.

Statsministeren: - Jeg ble sjokkert

Og det tok ikke lang tid før Le Pens politiske rivaler også gikk ut mot Zlatans sitat.

Sportsminister Patrick Kanner var tidlig ute med å fordømme uttalelsene. Det var også Kenners partifele i sosialistpartiet, statsminister Manuel Valls.

— Jeg ble sjokkert av uttalelsen om dommerne og Frankrike. Som fotballspiller bør man oppføre seg ordentlig. Han må innse at hvert ord blir vridd og vendet på i disse urolige tider, hvor vi alle har mistet fotfestet, sa Valls til canal+.

Utenrikskorrespondenten Frerot antyder at det faktum at Valls kommenterer det Zlatan har sagt er et bilde på at valget nå nærmer seg.

Til og med Frankrikes statsminister Manuel Valls var ute og kommenterte Zlatan Ibrahimovic' uttalelser. Foto: REUTERS

— Det er veldig uvanlig at en fransk statsminister går ut og kommenterer noe en fotballspiller har sagt etter en kamp, påpeker hun.Hun mener, ifølge fotbollskanalen.se, at Zlatans uttalelse kan påvirke utfallet av valget.

Selv om millioner av franskmenn skal avgi stemmer søndag, er det full runde i den franske toppdivisjonen denne helgen.

PSG spiller mot Lorient fredag.

Zlatan kan trolig vente seg en utestengelse som følge av tiraden mot dommerne mot Bordeaux.