Arne J. Johnsen, Tromsø-supporter

Som supporter så må man nyte det når spillere slår gjennom. Og det er ekstra deilig når lokale gutter tar steget. Det er noen år siden den siste lokale gutten virkelig slo igjennom, det var Remi Johansen fra Ringvassøya like utenfor byen. Fra selve Tromsø så må vi tilbake til Ruben Yttergård Jenssen som alle kjenner til.

LES MER: Alle innlegg fra Aftenposten Supporter

Nå er endelig Mikael Norø Ingebrigtsen kjent for fotball-Norge

Som supporter er det fort gjort å ta av og hype egne spillere. Jeg vet alt om det og har måttet spise i meg både ord og skam, derfor får jeg prøve ta det forsiktig denne gangen.

God i cupen

Allerede i 2013 startet man å høre om Mikael, da var han 16 år. Det var med stor frustrasjon at man opplevde at han kun fikk 6 innhopp i 1.divisjon i 2014. I cupkampene mot Mjølner og Finnsnes var han med god margin banens beste spiller.

Og sist onsdag var han banens beste i en ny cupkamp mot Mo. Mikael var direkte involvert i avansementet med scoring, i tillegg til at han skapte frisparket som skaffet 1-2. Og tilslutt kom belønningen og fansen fikk nærmest kravet sitt oppfylt. Startplass mot Aalesund på søndag. Mikael må har vært et mareritt å spille mot.

Med sitt lave tyngdepunkt skapte han enormt med trøbbel, spesielt for Aalesunds Peter Orry Larsen, som må ha laget nesten tosifret antall frispark da han løp ned Mikael som om han ikke var der.

Ga og fikk juling

18 år, 170 cm høy og ikke altfor mange kilo, da kan man ikke holde på sånn, da taper man hver gang Orry Larsen. Men utover det, så er det mest gledelige at han er totalt uredd. Han tar med seg ballen, setter fart, utfordrer, gir seg ikke om han stoppes og bare prøver videre.

Og etter hvert, da Mikael fikk ristet av seg de verste duellene, så ga den rappe spilleren sannelig meg juling også.

Målet fortjener et eget avsnitt. Innlegg som virker litt for høyt tas kattemykt ned og legges til rette med venstrebeinet før den samme foten klinisk banker ballen i mål. En avslutning legender som Sigurd Rushfeldt og Ole Martin Årst vil ta med seg på video til framtiden.

Mange sammenligner Ingebrigtsen med Martin Ødegaard. Det synes jeg er urettferdig da de er temmelig forskjellige spillertyper, men der de kan sammenlignes er på måten de opptrer på. Rolig, avbalanserte og voksne, spesielt i forhold til media. Kun hardt arbeid er godt nok og det vet begge disse guttene meget godt.

Han skal starte, Steinar

På torsdag skal jeg hjem til Tromsø å se laget i mitt hjerte, det å reise til Alfheim er alltid en stor glede, men jeg gleder meg enda mer nå siden jeg nok får se Mikael herje på kunstgresset der oppe. For han skal starte Steinar, han skal starte alt. Han er god nok og han er moden nok så ikke våg deg å ta han ut av laget nå.

Det vil komme tunge dager for stortalentet vårt også, men himmelen skal ramle ned og Bodø/Glimt skal vinne serien før jeg mister troa. Nå må han få spille, men samtidig bli skjermet slik at kruttet ikke brennes opp.

Jeg avslutter med nevnte Årst sine ord fra programmet Fotballkveld på søndag:

Han kommer til å bli svingod.